КВУ просить порушити справи проти 10 тисяч осіб за російські вибори в Криму

Понеділок, 12 лютого 2018, 10:40

Комітет виборців України вимагає порушити кримінальні справи щодо 10 тисяч членів виборчих комісій, залучених до незаконних виборів президента Росії у Криму.  

Відповідне звернення до Прокуратури АР Крим оприлюднене на сайті КВУ.

"Кожен житель АР Крим напередодні голосування 18 березня має зробити вибір щодо співпраці із російською владою. Особи, які будуть залучені до виборів як члени комісій, повинні нести відповідальність згідно українських законів", - йдеться в повідомленні. 

На думку КВУ в діях членів так званих виборчих комісій, що сприяють організації виборів, містяться ознаки державної зради.

"Частина інформації щодо осіб-організаторів виборів президента РФ в Криму доступна на веб-сайтах відповідних виборчих комісій", - йдеться в повідомленні.

Загалом, за даними КВУ, мова йде про близько 10 тисяч жителів анексованого Криму, що можуть бути залучені до організації виборів.

"Їх дії підпадають під статтю 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада), що карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на тимчасово окупованій території АР Крим незаконно сформовано 27 територіальних виборчих комісій, 1164 дільничних виборчих комісій. У  місті Севастополь 4 територіальні виборчі комісії та 181 дільнична виборча комісія.

Як повідомлялося раніше, кримських татар з бюджетної сфери, агітують брати участь в роботі "виборчих комісій" на майбутніх "виборах президента Росії".

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав кримчан бойкотувати "вибори президента РФ".

Вибори президента РФ відбудуться 18 березня, в четверту річницю анексії Криму.

Російське видання РБК, посилаючись на джерела в Кремлі, повідомляло, що окупаційна влада Криму хоче наблизити рівень явки на виборах президента РФ і результати голосування за Володимира Путіна до результатів так званого "референдуму 2014 року".

Також російські ЗМІ повідомляли, що Путін поїде голосувати за себе в Крим, щоб підняти там явку.

У разі перемоги це буде четвертий термін для Путіна на посту президента Росії, без урахування часу, коли пост президента займав його наступник Дмитро Медведєв. У той час Путін керував державою на посаді прем'єра.

Україна не визнає вибори в Держдуму Росії, які пройшли в 2016 році в Криму, і буде ставити питання незаконності російських виборів в регіоні на міжнародному рівні – зокрема, в ПАРЄ, ОБСЄ і НАТО.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування