Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не буде повторно допитувати Порошенка

Четвер, 22 лютого 2018, 09:25

Оболонський райсуд Києва відмовив захисникам екс-президента Віктора Януковича у повторному допиті президента Петра Порошенка.

Про це у залі суду заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

На початку засідання захисники заявили про те, що напередодні головуючий суддя не дав у повній мірі адвокатам скористатися своїм правом на допит свідка і попросили повторно викликати до суду президента Порошенка.

Суддя Дев'ятко уточнив, чи планують вони заявити про відвід головуючого судді, на що захисники відповіли, що не планують відводу і оголосили клопотання про повторний допит Порошенка.

"Просимо допитати свідка Петра Олексійовича Порошенка повторно. Ми розуміємо, що Генпрокурор і прокуратура повністю підконтрольні президенту і тому намагалися врятувати його від незручних питань протягом усього часу допиту. Думаю, що прокуратура послужила погану службу, зірвавши допит", - заявив адвокат Віталій Сердюк.

У свою чергу прокурори заявили, що подібні заяви неправдиві та неприпустимі і попросили суддю оголосити захиснику попередження.

"Клопотання взагалі не обґрунтоване. Сторона захисту мала всі можливості, навіть більше часу для того, аби поставити всі свої питання, але не скористалася своїм правом, тому сторона обвинувачення вважає, що слід відмовити у даному клопотанні", - заявив прокурор Руслан Кравченко.

Він додав, що сторона обвинувачення вважає, що у захисту була неналежна підготовка для допиту, але це не є підставою для повторного допиту Порошенка.

Суд підтримав позицію прокурорів і відмовив захисникам Януковича у повторному допиті президента Порошенка.

Як повідомлялось, на засіданні 21 лютого суд у справі про держзраду Віктора Януковича дозволив допитати президента Петра Порошенка через відеозв'язок.

На допиті президент зокрема розповів, що під час візиту до Криму в лютому 2014 року особисто бачив регулярні російські війська і закриту Верховну раду Криму.

Він також пояснив, що не зміг приїхати до суду і дає свідчення по відео з Адміністрації президента, оскільки дуже зайнятий.

Крім того, Порошенко заявив, що якщо хтось мав сумніви щодо самоусунення екс-президента Віктора Януковича від виконання ним функцій глави держави, то міг оскаржити це у Конституційному суді.

Проте через питання адвокатів щодо відсутності Порошенка протягом тижня у Києві, коли він був у відпустці на Мальдівах, головуючий суддя Оболонського райсуду передчасно припинив допит президента у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...