Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кива провів свій з'їзд Соцпартії і заборонив іншим проводити збори СПУ

Понеділок, 5 лютого 2018, 09:48

Ілля Кива, який у Єдиному реєстрі громадських формувань значиться головою Соцпартії, вважає, що СПУ повинна повернутися до активної політичної діяльності, щоб "навести залізний порядок у країні".

Про це Кива повідомив в Facebook після того, як провів свій з'їзд партії 4 лютого в Києві.

"Ми піднімаємо нашу партію з колін, очищаємо її і наповнюємо патріотизмом. Ми повинні почати нову еру розвитку нашої політичної сили", - заявив Кива.

На з'їзді, проведеному Кивою, учасники прийняли низку рішень. Зокрема, встановили мораторій на скликання і проведення зборів на всіх рівнях. (Мова, зокрема, йде про можливість проведення з’їздів Петром Устенком, який був обраний главою СПУ в 2012-му, і який також називає себе керівником Соцпартії – ред.)  

За словами Киви, мета прийняття такого рішення – наведення порядку і дисципліни в лавах СПУ.

"Ми повинні навести порядок у країні. Але починати потрібно з себе. Сьогоднішній з'їзд – це важливий етап нашого очищення. Ми повинні на власному прикладі показати, що таке – охайність в політиці і в житті", - сказав Кива.

Він додав, що "залізний порядок в СПУ" вже навели.

"Прийшов час навести залізний порядок у країні. Саме з цим посилом ми сьогодні йдемо до народу", - сказав Кива.

Також на з'їзді оголосили, що останні 6 місяців партія розпочала роботу по більш ніж 10 стратегічних проектах. Зокрема це проекти, спрямовані на захист дітей, інвалідів підприємців і пенсіонерів, відновлення гендерної рівності тощо.

Як відомо, у липні 2017 року радник глави МВС Ілля Кива заявив, що очолив Соціалістичну партію України.

1 жовтня прес-служба нардепа, члена фракції БПП Сергія Капліна повідомила, що саме його обрали головою Соціалістичної партії України. 

У жовтні в коментарі "Українській правді" Каплін заявляв: "Кива з Аваковим купили документи у Петра Устенка (обраний главою СПУ в 2012-му), забрав статут, зробив незаконно печатку. Провели нібито з'їзд, на якому було 20 осіб з оточення Авакова. Передали документи в Мін'юст. А міністр Петренко, їх людина, за добу наказав внести зміни і зробити Киву головою".

20 грудня Каплін та його прихильники увірвалися в Міністерство юстиції. 

Каплін зламав двері – "соціалісти" увійшли в кабінет Павла Петренка, коли міністра не було там, і заявили, що будуть блокувати Мін‘юст, доки міністр "не розблокує Соцпартію". 

Згодом частину прихильників нардепа затримали, а будівлю Мін'юсту розблокували.

27 січня під час "спільного засідання політради і центральної контрольної комісії СПУ" Іллю Киву виключили з лав Соціалістичної партії України і позбавили статусу голови цієї політсили.

Делегати доручили Устенку і голові ЦКК звернутися до НАБУ, СБУ, НАЗК, Міністерства юстиції з метою запобігання рейдерського захоплення СПУ і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які, за словами Устенка, внесли до Держреєстру завідомо недостовірні дані щодо керівного складу та статутних органів СПУ.

Кива заявив, що його виключення з СПУ нелегітимне.

Слід зазначити, що в Єдиному реєстрі громадських формувань головою Соцпартії зазначений Ілля Кива.

Рік тому головою партії значився Устенко. 

Раніше СПУ очолював Олександр Мороз, який у 2012 році передав повноваження голови СПУ Павлу Устенку.

У 2014  році на позачерговому ХХ з’їзді СПУ Устенку було висловлено недовіру, а головою СПУ було обрано Миколу Рудьковського.

У серпні 2015-го Рудьковського було звільнено з посади за його ж проханням, а головою обрано Миколу Садового. 

Більше про ситуацію в СПУ читайте в матеріалі "Української правди": Роздвоєння особистостей. Навіщо Кива і Каплін очолили СПУ

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування