Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під санкції США потрапив організатор продажів вугілля з ОРДО до Польщі - ЗМІ

Понеділок, 5 лютого 2018, 14:06
Під санкції США потрапив організатор продажів вугілля з ОРДО до Польщі - ЗМІ

До санкційного списку США потрапили 12 представників бойовиків ОРДЛО, причетних до продажу вугілля закордон, зокрема до Польщі.  

Про це йдеться у сюжеті "Донбас. Реалії".

"Ватажки бойовиків і представники силових структур донбаських угруповань були у "чорному списку" і раніше. Нині ж до так званої "кремлівської доповіді" потрапили ті, хто відповідає за фінанси та стратегічні для угруповань "ЛНР" і "ДНР" ресурси – паливо і енергетику", - йдеться у матеріалі.

Як пише видання, найскандальніший фігурант зі списку так званий "міністр доходів і зборів ДНР" Олександр Тимофєєв на прізвисько "Ташкент", який раніше розповідав, що ОРДО торгує з Китаєм, Італією і Іспанією.

"Однак у новому списку санкцій є абсолютно непублічна, але впливова фігура. Колишній "заступник міністра палива і енергетики" угруповання "ЛНР" Олександр Мельничук – організатор хитромудрої схеми поставок вугілля з окупованого Донбасу до країн Євросоюзу. Схему розкрили польські журналісти", - йдеться у сюжеті.

Як відомо, у жовтні 2017 року міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевський підтвердив ввезення до його країни антрациту з окупованих частин Донбасу.

Решта 10 "чиновників", щодо яких запровадили санкції:

заступник "міністра інформації "ДНР" Ігор Антипов;

"міністр палива та енергетики "ДНР" Олексій Грановський;

глава "МЗС ДНР" Наталія Ніконорова;

"міністр фінансів "ДНР" Катерина Матюшенко;

"міністр держбезпеки "ДНР" Володимир Павленко;

"в.о. міністра юстиції "ДНР" Олена Радомська;

"міністр палива "ЛНР" Павло Мальгін;

"міністр економіки "ЛНР" Олена Костенко;

"міністр праці "ЛНР" Світлана Малахова;

бізнесмен Сергій Мельничук.

Як відомо, наприкінці січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.

У списку 96 російських олігархів, чиї статки оцінюються на суму понад $1 млрд. Крім того, у списку 114 прізвищ високопосадовців, а також керівників державних компаній.

До списку Мінфіну США потрапили й російські компанії, які щонайменше на чверть належать державі і мають дохід понад 2 мільярди доларів.

За кілька днів до подачі "кремлівської доповіді" до американського Конгресу, США відвідали керівники трьох спецслужб Росії: Сергій Наришкін, Олександр Бортніков і Ігор Коробов. Заради цього американська влада частково призупинила дію санкцій проти них.

5 лютого російський політик Михайло Касьянов повідомив, що іноземні банки нібито просять росіян із так званої "кремлівського доповіді" закрити у них свої рахунки.

26 січня США розширили список санкцій проти Росії через ситуацію в Україні, додавши в нього 21 фізичну особа і 12 організацій, зокрема так званих "чиновників" ОРДЛО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування