Наливайченко пояснив, що завадило перекинути спецпризначенців у Крим

Середа, 7 лютого 2018, 14:06

Відрядити до Криму працівників спецпідрозділів СБУ у лютому 2014 року завадили допити у справах Майдану в Генеральній прокуратурі.

Про це сказав екс-глава СБУ Валентин Наливайченко під час надання свідчень в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду Віктора Януковича в середу.

"Так, це була одна з тих причин, коли не тільки на територію Криму, а й на інші території ми були позбавлені можливості відряджати людей для захисту", - сказав він, відповідаючи на запитання адвокатів Януковича.

За його словами, співробітники СБУ зокрема підрозділу "Альфа", які залишились вірними присязі, пішли на допити і здали зброю.

"Була проведена експертиза, було встановлено, що вони її не застосовували. Жоден із них не втік", - зазначив Наливайченко.

Він розповів, що співробітники "Альфи" під керівництвом уже нового начальника виїжджали зокрема на завдання як то перекриття ключових аеропортів:

"Ті люди, які звільнялись із допитів із невеличкою кількістю зброї, яка залишилась, (2 гранатомети) вже з новим керівником "Альфи" — паном Кузнєцовим, виїжджали перекривати київські аеропорти, щоб не висадився десант агресора", зазначив Наливайченко.

"В мене сумнівів не було, що це треба робити, щоб захистити столицю від висадки російського агресора", - додав він.

За словами Наливайченка, допомагал ив цьому і співробітники Управління державної охорони під керівництвом Гелетея.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування