Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі каже, що його хотіли викрасти. Показав фото

П'ятниця, 9 лютого 2018, 15:16

Екс-президент Грузії, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі заявляє, що його намагалися викрасти силовики, але будь-яких фото- чи відеодоказів цього поки немає.

Про це Саакашвілі заявив на ганку готелю Fairmont.

"Це спроба захоплення енна", - сказав він.  

 
скриншот з сайту newsone.ua

За словами Саакашвілі, він зранку на запрошення іноземних друзів приїхав до готелю пити чай.

"Приїхав пити чай з групою іноземних друзів. До нас зайшли люди знизу і сказали, що група автоматників, які перезарядили автомати, зайшли у фойє та сказали, що йдуть захоплювати Мішу", - розповів Саакашвілі.

За його словами, автоматники намагалися зайти в ліфт і піднятися на поверх, де він пив чай, але силовиків зупинила охорона, яка попросила надати документи.

"Документів не виявилося, і їх вивели, оскільки це приватна власність", - пояснив лідер РНС.

Він упевнений, що це зробили за наказом президента і з метою видворити або екстрадувати його з країни.

Саакашвілі також припустив, що його спробують "схопити, надіти мішок на голову", коли він повертатиметься з готелю додому.

Варто відзначити, що поки немає ніяких фото або відеодоказів силовиків біля готелю.

За словами адвоката Саакашвілі Руслана Чорнолуцького, він бачив озброєних осіб, але доказів не має.

"Я бачив озброєних представників СБУ, з раціями і шевронами. Немає фото. Але думаю, що щодо фото або відео, то в готелі є така інформація", - сказав Чорнолуцький.

Згодом Саакашвілі оприлюднив на своїй сторінці у Facebook фото "людей, які керували групою прикордонників і силовиків", які нібито намагалися його затримати.

"Ці фото зробив наш активіст після того, як автоматники вже покинули готель і сіли у машини. Ця людина каже, що коли він хотів сфотографувати людей в масках зі зброєю, один з них пересмикнув затвор і майже дулом впер йому у живіт. Він зняв тільки ці обличчя, людей, які координували операцію, були біля готелю і до, і під час, і після приїзду спецназу, у них у руках були камери для оперативної зйомки", - заявив Саакашвілі. 

"Автоматники шукали мене у фойє і в барі на другому поверсі, але за півхвилини до того, як вони зайшли мене вивели в іншу частину готелю", - додав він. 

Також Саакашвілі розмістив  на своїй сторінці відеозапис з розповіддю "свідків подій у готелі Fairmont". 

 
 
 
 
 
Саакашвілі оприлюднив фото людей, які, за його твердженням, "керували групою прикордонників і силовиків", які нібито намагалися його затримати.

Як відомо, раніше соратник лідера "Руху нових сил" Давид Сакварелідзе заявив, що президент послав спецпідрозділ "Альфа", щоб затримати Саакашвілі.

Але СБУ, ГПУ та Міграційна служба заявили, що їм нічого про це не відомо.

Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня. Йому інкримінують ч 2. статті 256 - "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".

Генпрокуратура стверджує, що Міхеіл Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

26 січня Апеляційний суд Києва відправив Саакашвілі під нічний домашній арешт. 

У Грузії суд заочно засудив Саакашвілі до 3 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства

Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.  

Громадянства Грузії Саакашвілі позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмовуДержавної міграційної служби надати статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту, екс-президентові Грузії Міхеілу Саакашвілі.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...