Вбивство Веремія: Крисін не прийшов на апеляцію

Четвер, 1 березня 2018, 10:51

Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарг прокурора та потерпілих на вирок співучаснику убивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну на 19 березня.

Про це "Українській правді" повідомив присутній у залі засідань юрист Масі Найєм.

"Суд прийняв рішення перенести засідання і застосувати привід Крисіна на 14:00 19 березня", - сказав він.

Раніше Найєм повідомив, що Крисін не з'явився до Апеляційного суду у зв’язку з хворобою.

"Справа про вбивство журналіста В. Веремія. Обвинувачений Крисін і його захисник в суд не з'явилися. Є прокурори, є Євгенія Закревська та Вікторія Дейнека", - написав він.

Найєм додав, що о 10:15 1 березня до суду прийшла телефонограма з проханням перенести засідання у зв'язку з тим, що Крисін захворів.

Після цього захист і прокурор клопотали про привід Крисіна. Суд дане клопотання задовольнив. 
 

Як відомо, 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Крисіна вважають організатором молодиків, які за гроші переслідували й били "майданівців" на початку 2014 року.  

На це рішення подали апеляцію – скарги прокурора та потерпілих на вирок Крисіну мали розглядати об 11:00 1 березня.

26 лютого активісти та добровольці прийшли у дитяче відділення Інституту серця у Києві, де, як з'ясувалось, перебуває Крисін.

Там співучасника убивства Веремія облили зеленкою.

Активісти вважають, що Крисін ліг у лікарню, щоб уникнути участі в апеляційному розгляді.

Міністерство охорони здоров'я закликало керівництво Інституту серця пояснити, чому Крисін перебуває у дитячому відділенні Інституту.

Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві у ніч із 18 на 19 лютого 2014 року, у розпал сутичок із "майданівцями". За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.

Адвокат матері Веремія Вікторія Дейнека переконана, що у Крисіна є покровителі – можливо, і в правоохоронній системі.

А народний депутат Мустафа Найєм писав, що Крисін свого часу працював директором фірми "П'ятий регіон", співробітники якої охороняли "Авант-Банк", афілійований із екс-генпрокурором Віталієм Яремою. Головою правління "Авант-Банку" тоді був чинний керівник Миколаївської області і екс-нардеп від БПП Олексій Савченко.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування