Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Саакашвілі пропонують ГПУ закрити справу "про гроші Курченка"

Четвер, 1 березня 2018, 13:12

Захист Міхеіла Саакашвілі звернувся до Генеральної прокуратури з клопотанням про закриття справи "про гроші Курченка" щодо екс-президента Грузії.

Відповідне звернення у Департамент міжнародно-правового співробітництва ГПУ направив адвокат Руслан Чорнолуцький, повідомляє 1 березня прес-служба очолюваної Саакашвілі політпартії "Рух нових сил".

На думку адвоката, реадмісія державними органами Саакашвілі до Республіки Польща "свідчить про фактичну відмову держави в обвинуваченні його у вчинені кримінального правопорушення".

"Згідно вітчизняного законодавства іноземцям та особам без громадянства, яким вручено повідомлення про підозру, забороняється виїжджати за межі України. Отже, такими діями (реадмісією) держава фактично підтвердила відсутність складу злочину у його діях, і тому кримінальне провадження щодо Саакашвілі М. Н. підлягає закриттю", – наголошує Чорнолуцький.

"Тим більше, починаючи з дня незаконного видворення Саакашвілі ні СБУ, ні Генпрокуратурою не проводилось жодної слідчої дії по відношенню до нього", – пояснив адвокат.

Більше того, захист звернувся з вимогою повернути особисті речі Саакашвілі, які були вилученні під час його затримання, зокрема ряд документів, мобільний телефон, ноутбук, візитні карти та ін.

"Однак з урахуванням пояснень прокурора ГПУ Говорущака О. М. у судовому засіданні стосовно того, що ці речі були втрачені – захист вимагає, у разі підтвердження інформації щодо втрати речей, компенсувати вартість втрачених речей Саакашвілі", – зазначив Чорнолуцький.

Як відомо, українські правоохоронці висунули екс-президенту Грузії екс-голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі звинувачення, що він отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на організацію протестних акцій в Україні.

12 лютого Саакашвілі затримали у ресторані Києва.

Пізніше у Державній прикордонній службі підтвердили, що видворили лідера партії "Рух нових сил" до Польщі.

Джерело в правоохоронних органах зазначило "Українській правді", що Польща прийняла Саакашвілі за процедурою реадмісії.

Пізніше Саакашвілі прилетів до Нідерландів, де планував зустрітися з родиною. Він оформив у Нідерландах посвідчення особи, що дає йому право на проживання та роботу в Євросоюзі.

Голова Мостиського прикордонного загону ухвалив рішення заборонити лідеру "Руху нових сил" Міхеілу Саакашвілі в'їзд в Україну до 13 лютого 2021 року.

Читайте також "Зворотній прорив. Як Саакашвілі вислали з України"

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування