Адвокат: Підтверджень, що Рубан перетинав лінію розмежування, немає

П'ятниця, 9 березня 2018, 12:44

Захист керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана просить суд обрати для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та заявляє, що немає жодних даних, що Рубан перетинав лінію розмежування чи причетний до підготовки теракту.  

Про це під час засідання Шевченківскього райсуду 9 березня заявив адвокат Рубана Віталій Погосян. 

За його словами, версія Рубана, озвучена під час суду має право на існування.

"Чим підтверджується те, що він придбав зброю на окупованих територіях?...  На думку обвинувачення, зброя мала перебувати у Хмельницькому, як вона мала потрапити в Київ? Немає навіть натяку на терористичний акт в діях обвинуваченого", - заявив Погосян. 

У свою чергу адвокат Андрій Смирнов заявив, що 24 листопада 2017 року машину, яка фігурує у справі Рубана, з таким самим держномером вже обшукували.

"В ній вже знаходили зброю. Питання - що з власником машини? Він у складі групи. Чому машина не була арештована?...Власник машини значиться як співучасник, але невідомо де він", - зазначив Смирнов. 

Також, на його думку, зацікавленість Рубаном виникла 3 дні тому, після чого було сформовано групу слідчих.

Адвокати наголошують, що запобіжний захід Рубану не має бути пов’язаний з триманням під вартою. 

"Є важелі, як не дати Рубану утекти з країни і як зробити, щоб він не впливав на свідків - забрати паспорт і обмежити в спілкуванні. Для цього не треба тримати під вартою", - заявив Смирнов.

Сторона захисту та Рубан просять суд про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 

 
 
Фото - Ельдар Сарахман, УП

Як відомо, керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.  Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі. 

9 березня Рубану було повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 КК "Незаконне поводження зі зброєю", та ч.1 ст.14 "Готування до злочину",  ч.3 ст.258 "Терористичний акт". 

Близько 12:00 Рубана привезли у Шевченківський райсуд м.Києва для обрання запобіжного заходу. Його підозрюють у підготовці теракту в урядовому кварталі, атаки на Верховну Раду та вбивствадепутатів і інших державних діячів.

Прокуратура просить для нього тримання під вартою без визначення розміру застави терміном на 60 діб. 

Оксана Коваленко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування