Яценюк про "плівки Онищенка": Продовження брудної і цинічної кампанії проти мене і НФ

Четвер, 19 квітня 2018, 19:46

Екс-глава Кабміну, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк назвав розмови депутата-утікача Олександра Онищенка з нібито президентом Петром Порошенком продовженням брудної і цинічної кампанії проти нього та його партії.

Про це Яценюк написав у Facebook.

За словами лідера НФ, це не перша брехня Онищенка "в інтересах спецслужб Росії, які продовжують активно використовувати його у своїх інтересах".

На думку Яценюка, йому зрозумілі мотиви Онищенка.

"Кабінет міністрів під моїм керівництвом позбавив його корупційних схем і впливу в уряді. Мій уряд знищив газову корупційну схему Онищенка, коли прийняв рішення ввести 70% ренти на так звану спільну діяльність в газовидобувній сфері. Це саме та схема, за яку зараз Онищенко притягається до кримінальної відповідальності", - заявляє Яценюк.

Він нагадав, що звільнив міністра екології Ігоря Шевченка, який "як з’ясувалося, був ставлеником Онищенка і літав разом із ним на його чартерному літаку" та відмовився призначити керівником Держгеонадра України особистого адвоката Онищенка.

"Мій уряд був дискредитований Онищенком і його бізнес-партнерами за корупційних 30 млн доларів, про що він сам особисто зізнався. Це явка з повинною", - наголосив Яценюк.

Голова НФ стверджує, що його фракція ще понад рік тому передала звернення до НАБУ з вимогою розслідувати злочини Онищенка (звинувачення у розкраданні коштів "Карпатигаз" - УП) і наголосив, що ні він ні "Народний Фронт" ніколи не мали жодних фінансових та політичних взаємин із депутатом-утікачем.

Як повідомлялося, депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка.

Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і з приводу бізнесу.

Діалог іде російською мовою.

В Адміністрації президента назвали записи розмови "фейком".

Місяць тому депутат заявив, що має принаймні один запис розмови, де президент погрожує йому кримінальними справами, "якщо дехто не буде голосувати за його законодавство".

Читайте також: Плівки Онищенка рік по тому. Про що говорили президент і бізнесмен на Банковій?

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News