Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До РФ надійшли два прохання про помилування Сенцова - адвокат

Субота, 30 червня 2018, 00:02
До РФ надійшли два прохання про помилування Сенцова - адвокат

Адвокат українського політв'язня Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що наразі до влади РФ є два прохання про помилування Сенцова.

Про це він розповів в ефірі "Громадського", але не став розкривати особи прохачів.

"Щонайменше два прохання про помилування надійшло, я не буду озвучувати від кого, як і чому. Мені цю інформацію довели (на анонімних умовах - ред.). Я вважаю, що повинні будуть озвучити ті люди, які це зробили", - заявив Дінзе.

"Офіційно одне з прохань про помилування надійшло з Європи. І є тут одне місцеве прохання про помилування. Нехай люди самі озвучують, я не можу цього озвучити", - зазначив він.

Адвокат пояснив, що юридично про помилування не обов'язково повинна просити сім'я. За його словами, це може бути певна людина, якій не байдужа доля Сенцова.

"Це можуть бути відповідно і люди з-за кордону і посадові особи. Обмежень щодо клопотання про помилування немає", - наголосив Дінзе.

Також він підтвердив, що Сенцов перебуває у медсанчастині, його стан стабільний.

"У Facebook та взагалі в інтернеті набирає обертів паніка з приводу стану Олега Сенцова. Але я можу сказати, що як мені відомо, він зараз перебуває у стані стабільному, він перебуває у медичній частині і, відповідно, загрози його стану поки немає.

Що буде завтра і далі, звичайно, невідомо, тому що як сказали лікарі, криза може настати в будь-який момент", - заявив адвокат.

З 15 червня український омбудсмен Людмила Денісова перебуває в РФ з метою відвідування незаконно засуджених українців, але їй не дозволили зустрітися з жодним із політв'язнів - зокрема відмовили у допуску до Олега Сенцова, який голодує в російській колонії вже 47 день, до Романа Сущенка, Миколи Карпюка.

28 червня Денісова вчергове не змогла потрапити до колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі, щоб відвідати Олега Сенцова. 

29 червня український омбудсмен заявила, що поінформує міжнародні організації про порушення Росією міжнародних конвенцій, її мандату як омбудсмена та домовленостей президентів через недопуск до українських політв'язнів у Росії.

Також Денісова заявила, що Україна готова передати Росії 23 засуджених росіян в обмін на 23 українців, які утримуються в РФ.

У Кремлі визнали, що у переговорах щодо відвідування в РФ утримуваних осіб "є труднощі".

З проханням до Путіна про помилування Сенцова вже звернувся Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд, на що у Кремлі відповіли, що помилувати Сенцова на підставі цього прохання не можуть.

Політв'язень Олег Сенцов, якого утримують у колонії "Білий Ведмідь" у Лабитнангі (РФ), з 16 травня оголосив голодування з вимогою до РФ відпустити усіх незаконно утримуваних українців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування