Вибух на полігоні: Слідчий експеримент з мінометами "Молот" перенесли на 11 липня - Матіос

Вівторок, 10 липня 2018, 06:20

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що слідчий експеримент з мінометами "Молот" проведуть у середу, 11 липня.

Про це він написав у Facebook.

"Слідчий експеремент у межах проведення військової, балістичної, вибухо-технічної, хімічної експертизи причин детонації міномету М120-15 "Молот" буде проведено у середу 11.07.2018р.", - повідомив головний військовий прокурор.

Матіос направив листа міністру оборони Степану Полтораку з проханням перенести експеримент з 10 на 11 липня.

"Основна причина - ухвала Рівненського суду про проведення вказаної експертизи фахівцями КНДІСЕ отримана слідством лише о 17:00 09.07.2018р.( принагідно знову "дякую" так званим змінам до КПК України імені Лозового про порядок призначення судом експертиз протягом 5 днів)", - пояснив Матіос.

"Причина проведення експертизи лише в середу 11.07.2018р. - експертам необхідно прибути на полігон, ознайомитися з наявними на цей час зібраними доказами та матеріалами кримінального провадження, а також визначитися щодо необхідної методики підриву/детонації", - підкреслив він.

Головний військовий прокурор додав, що Міноборони для експерименту виділило два міномети "Молот" з тієї ж заводської партії, що і міномет, який спричинив загибель військовослужбовців.

За його словами, Міністерство оборони надає повне сприяння та максимально допомагає розслідуванню.

6 липня стало відомо, що в ході військових навчань на Рівненському полігоні загинули троє бійців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади й базується в Ужгороді. Ще 9 бійців зазнали поранень.

Троє бійців перебувають у важкому, але стабільному стані. 6 липні ввечері в Міноборони заявили, що загрози їхньому життю немає.  

Трагедія сталася через вибух міномету "Молот". Основною версією вибуху є порушення заходів безпеки.

Президент Петро Порошенко після трагедії тимчасово заборонив використовувати міномети "Молот".

Пізніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що вибух на Рівненському полігоні  міг статися через подвійне заряджання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...