Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Крисін у суді нахамив матері убитого журналіста Веремія

Середа, 11 липня 2018, 03:51

Дарницький районних суд почав зачитувати обвинувальний акт у справі співучасника вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна. В ході засідання підсудний образив матір загиблого журналіста.

Про це повідомила журналістка Наталія Двалі.

Крисін заявив нібито Веремій кидав гранати.

"Умийся сама кров'ю. Треба було краще сина свого виховувати. Приберіть цю мамашу!... Веремій спочатку кидав гранати, а потім приїхав знімати!... Це ти хвора. Захистіть мене від цього хамства! Я не хочу з вами спілкуватися. Це тебе господь покарає!", - кричав він.

 
facebook.com/nato.dvali

Журналістка також повідомила, що під час засідання Крисін кричав на суддю, а коли почали зачитувати обвинувальний акт, кричав, що йому нібито погано, що він не чує, вимагав перерви і відводу прокурора.

Як повідомляє Радіо Свобода, 10 липня прокурори зачитали 23 із 60 сторінок обвинувального акту, суд оголосив перерву у розгляді справи Крисіна до 16 липня. 

В обвинувальному акті вказується, що Крисін організовував побиття учасників Євромайдану, а його дії координував лідер проросійської організації "Оплот" Євгеній Жилін.

Прокурор Олексій Донський не виключив, що наступного разу підсудного можуть доставити особисто, а не залучати в режимі відеоконференції, щоб не мати перебоїв зі зв'язком та забезпечити його належну поведінку.

Раніше повідомлялося, що суд дав п'ять років реального строку співучаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

Як повідомлялося, 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Крисіна вважають організатором молодиків, які за гроші переслідували й били "майданівців" на початку 2014 року.  

Прокуратура та потерпілі подали апеляцію на це рішення.

Крисін також фігурує у справі про переслідування майданівців так званими "тітушками" під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.

Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві у ніч із 18 на 19 лютого 2014 року, у розпал сутичок із "майданівцями". За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.

Народний депутат Мустафа Найєм писав, що Крисін свого часу працював директором фірми "П'ятий регіон", співробітники якої охороняли "Авант-Банк", афілійований із екс-генпрокурором Віталієм Яремою. Головою правління "Авант-Банку" тоді був чинний керівник Миколаївської області і екс-нардеп від БПП Олексій Савченко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування