Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Нацрада оштрафувала "Інтер" на 4 мільйони за концерт до Дня Перемоги

Середа, 11 липня 2018, 17:36
Нацрада оштрафувала Інтер на 4 мільйони за концерт до Дня Перемоги

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 11 липня вирішила оштрафувати телеканал "Інтер" на 4,46 млн гривень за розпалювання ворожнечі під час концерту до Дня Перемоги "Перемога. Одна на всіх".

Про це повідомляє Detector.media.

Зазначається, що таке рішення Нацрада ухвалила за результатами позапланової перевірки каналу, призначеної за скаргами громадян Департаменту захисту національної державності Служби безпеки.

Повідомляється, що перевірка Нацради підтвердила, що в ефірі "Інтера" 9 травня транслювався концерт, де ведучі закликали не перейменовувати в Україні вулиці на честь "фашистских преступников", а також наголошували, що "мы чужие в своей стране".

"Нацрада вбачає в цьому концерті розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, що є порушенням абзацу 4 частини 2 статті 6 закону "Про телебачення і радіомовлення" та п. 1 ст. 28 закону "Про інформацію"", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що такі порушення караються штрафом у розмірі 25% ліцензійного збору, відповідно до ч. 8 ст. 72 закону "Про телебачення і радіомовлення".

Члени Нацради одноголосно вирішили застосувати цю санкцію.

Повідомляється, що для "Інтера" сума штрафу становить 4,46 млн. грн., що є найбільшим штрафом, призначеним Нацрадою за весь час використання цієї санкції.

Канал має сплатити штраф протягом 30 днів, якщо не оскаржить його в суді.

Разом з тим повідомляється, що керівництво телеканалу не погодилося з результатами перевірки і вважають, що висловлювання ведучих не пов’язані з національними, расовими чи релігійними питаннями, оскільки нацизм – явище не національне, не расове і не релігійне.

На думку керівництва "Інтера", будь-які тлумачення змісту передачі є виключно оціночними судженнями, які можуть виникнути тільки внаслідок некоректного сприйняття окремих слів, вирваних з контексту.

Юрист телеканалу Ольга Мусійко повідомила, що "Інтер" оскаржить санкцію в суді.

Як повідомлялося, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 11 травня призначила виїзну позапланову перевірку телеканалу "Інтер" у зв'язку з трансляцією скандального концерту 9 травня "Победа. Одна на всех".

Уривки концерту до Дня перемоги 9 травня, який мав показати "Інтер", викликали критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні "іменами фашистських злочинців".

"Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельних ходів у нашій столиці, де кожен метр просякнутий кров’ю наших співвітчизників", – сказав ведучий Андрій Доманський.

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення закликали не розколювати суспільство після оприлюднення уривків концерту до Дня перемоги телеканалу "Інтер".

Проте телеканал не прибрав з ефіру уривок зі словами про вулиці з "іменами фашистських злочинців".

10 травня націоналісти "навідалися в гості" до співвласника телеканалу "Інтер", заступника голови фракції "Опозиційний блок" Сергія Льовочкіна.

Прес-секретар "Національного корпусу" Олександр Алфьоров повідомив УП, що націоналісти планують щосуботи проводити пікніки на території маєтку Львочкіна, якщо не буде змінена політика телеканалу "Інтер".

10 травня "Інтер" заявив, що їхній концерт мав найбільші рейтинги на 9 травня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування