Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Головні новини дня – за 60 секунд

Середа, 11 липня 2018, 21:02

Під Радою мітинг машин на "евробляхах", НАТО визнало прагнення України до Північноатлантичного альянсу, Інтер оштрафували на 4,46 млн грн, в Білорусі націоналізували український завод - новини, які обговорювали 11 липня.

Про автівки на єврономерах. Організація "Авто Євро Сила", яка представляє інтереси власників автомобілів на європейській реєстрації, почала безстрокову акцію.

Через це зранку в урядовому кварталі у Києві було ускладнено проїзд, машини стояли у заторах на дорогах у напрямку до центру.

Вони вимагають скасувати постанову Кабінету міністрів №475 і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і №8488.

Згадана урядова постанова відкрила українським поліцейським доступ до митної бази "Інспектор-2006", а законопроекти №8487 і №8488 знижують акциз на розмитнення машин.

Про український завод в Білорусі. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Оршанський авіаремонтний завод, 60% акцій якого належить українському підприємству "Мотор Січ", відтепер білоруське державне підприємство.

Про Інтер. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 11 липня вирішила оштрафувати телеканал "Інтер" на 4,46 млн гривень за розпалювання ворожнечі під час концерту до Дня Перемоги "Перемога. Одна на всіх".

Про ціни на газ. Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує зростання роздрібних цін на газ для населення у 2018 році на 18%.

Про інновації. За рік Україна піднялася з 50-го на 43-е місце в рейтингу інноваційних країн і вперше обійшла Росію.

Про курс долара. Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує середній курс долара у 2018 на рівні 27,5 гривні за долар.

Про кіберзагрози. Служба безпеки України блокувала спробу російських спецслужб провести кібератаку на мережу Аульської хлоропереливної станції.

Там розповіли, що своєю хакерською атакою РФ намагалася блокувати функціонування переливної станції, що забезпечує рідким хлором для очищення води водопровідно-каналізаційні підприємства по всій Україні.

Про Трампа. У Брюсселі у присутності ЗМІ відбулася жорстка дискусія між президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом та генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Столтенберг розпочав зустріч із розповіді про те, що витрати всіх партнерів на оборону зростають, 8 з 29 країн-членів НАТО виконують вимогу про 2% ВВП на оборону.

Але Трамп у відповіді заперечив, зробивши наголос, що США захищають Європу від Росії, в той час як європейські країни – заробляють гроші на торгівлі з РФ, а також спонсорують російську державу.

Про міномети. Представники Міноборони та експерти почали слідчий експеримент з мінометами "Молот", щоб встановити причину вибуху на Рівненському полігоні.

Про Україну та НАТО. Саміт Північноатлантичного альянсу підтвердив євроатлантичні прагнення України, тобто той факт, що Україна прагне до повноцінного членства в НАТО.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування