Фейгін: Апеляційну скаргу у справі Сущенка можуть розглянути восени

Субота, 14 липня 2018, 12:33

Розгляд апеляційної скарги, поданої у справі незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка, може відбутися восени.

Таку думку висловив громадський захисник Сущенка Марк Фейгін, пише Укрінформ.

"З приводу нашої апеляційної скарги ... Зараз стає все більш очевидним, що раніше осені її розгляд просто неможливий, в розпал літа ніхто цим займатися не буде", - зазначив він.

Фейгін додав, що зараз Сущенко знайомиться з протоколом засідання.

"Після того, як ми отримали повний текст вироку, готуємо варіант розширеної апеляції. Тепер у нас є для цього додатковий час", - повідомив захисник.

За його словами, Сущенко "дуже розраховує на те, що переговорний процес у його справі після закінчення ЧС-2018 інтенсифікується".

Нагадаємо, власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року, у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

4 червня 2018 р. Московський міський суд визнав українського журналіста Романа Сущенка винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

Сущенко провину не визнав. Його захист оскаржує вирок.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з'ясувати можливість нового наступу бойовиків "ДНР" на Маріуполь.

9 липня українському консулу вдалося побачитися із незаконно ув’язненим українським журналістом. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування