Гриценко натякнув, що терорист не він, а Путін

Середа, 25 липня 2018, 13:58

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко дивується щодо звинувачень Слідчого комітету Росії в закликах до терористичної діяльності.

Свій коментар він опублікував в блозі "Української правди".

"Слідчий комітет Росії висунув мені звинувачення і порушив кримінальну справу. Це перша кримінальна справа за все моє життя", - пише Гриценко.

Він зазначає, що в усьому світі "терористами визнають тих, хто збиває цивільні авіалайнери, вбиваючи сотні невинних людей. Хто труїть нишком хімічною зброєю. Хто підриває житлові будинки, підпалюючи війну в Чечні", але в Росії справи йдуть зовсім по-іншому.

Гриценко іронічно запропонував президенту Росії Володимиру Путіну порушити кримінальні справи проти ветеранів, які захищали батьківщину під час Другої світової.

Нагадаємо, СК РФ звинуватив Гриценка в тому, що він нібито закликав підривати на території Росії залізничні поїзди.

Кримінальну справу проти нього відкрили за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності).

Ще одну справу проти політика в Росії порушили в 2017 році.

В даний час кримінальні справи в Росії проти Гриценко з'єднані в одне провадження, йому заочно пред'явлено звинувачення.

За аналогічні "злочину" в Росії хочуть "судити" багатьох українських політиків: Дмитра Яроша, Юрія Березу, Андрія Левуса і Ігоря Мосійчука, Антона Геращенко, Володимира Парасюка.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...