Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Насіров теж заявив, що піде у президенти

Неділя, 29 липня 2018, 23:29
Насіров теж заявив, що піде у президенти

Екс-глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що планує брати участь у виборах президента України.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" ввечері 29 липня.

"Кожен день думаю про це все більше і більше. Вже навіть почав готуватися до цього. Мене до цього стимулюють друзі, консультанти. Я думаю, що мабуть так. ... Я буду робити все, щоб стати президентом", - заявив Насіров.

На його думку, спільну мову з президентом РФ Володимиром Путіним він би знайшов, - "як президент федерації дзюдо з Путіним, який любить дзюдо". 

"Спільну мову завжди знаходити потрібно", - уточнив він. 

Також Насіров заявив,  що має один український паспорт: "Українське громадянство, і все. Говорили, що я маю британське, угорське, ізраїльське громадянство. На жаль, в мене їх немає, я б хотів...". 

Також він зазначив, що носить електронний браслет: "Він на мені, на нозі, лівій. Заважає". 

На питання "Чи ви сядете?" Насіров упевнено заявив: "Точно ні. Немає за що"

На уточнююче питання, чи він буде "мститися тим, хто сформував справу проти нього", Насіров зазначив, що "займається цим регулярно": "Є кілька, 6-8 справ, деякі з них об'єднано, що стосуються правопорушень, які було вчинено", - заявив екс-глава ДФС.

Він зауважив, що одна з них, зокрема, стосується доданих до його справи матеріалів, де зафіксовано прослуховування його спілкування з адвокатами.

Раніше про свій намір брати участь у президентських перегонах повідомили лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенкоекс-представник України у мінській контактній групі Роман Безсмертний та екс-"регіоналка" Інна Богословська. 

Нагадаємо, екс-главу ДФС Романа Насірова підозрюють у тому, що протягом 2015 - 2016 рр. він, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

У березні 2017 року нардеп від БПП Мустафа Найєм оприлюднив довідку, яка свідчить про те, що у відстороненого голови ДФС є громадянство Великої Британії.

6 грудня суд почав розглядати справу Насірова по суті. На вимогу сторони захисту, звинувачення має зачитати весь текст обвинувального акту, який містить 780 сторінок. Глава САП Назар Холодницький заявив, що його можуть зачитувати понад 20 місяців.

У січні 2018 р. Кабмін звільнив відстороненого від своїх обов'язків главу ДФС. 

Сам Насіров просить суд поновити його на посаді голови ДФС. У травні 2018 р. суд продовжив обов’язки, покладені на екс-голову ДФС та наказав повернути Насірову паспорт. 

У липні Насіров написав відкритий лист керівнику САП Назару Холодницькому, де поскаржився на фальсифікацію справи проти нього і попросив відмовитися від обвинувачення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування