У Нацполіції відмовляються коментувати розслідування різанини зі Стерненком

П'ятниця, 6 липня 2018, 13:06
У Нацполіції відмовляються коментувати розслідування різанини зі Стерненком

Національна поліція відмовляється повідомляти інформацію про оголошення підозр у справі нападу з убивством за участю екс-глави одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка.

Про це свідчать дві відповіді на запити "Української правди".

Видання надіслало перший запит фактично через місяць після трагічної події – 19 червня.

Ми просили повідомити інформацію:

  1. Чи дослідили слідчі записи з камер відеонагляду і встановили перебіг подій?
  2. Чи був напад? Чи відомо, хто спровокував бійку?
  3. Чи встановлено, кому належав ніж, яким Стерненко убив чоловіка?
  4. Чи готується повідомлення про підозру учасникам інциденту? За якими статтями?
  5. Чи готується повідомлення про підозру Стерненку? За якою статтею?

У відповіді, яку Нацполіція надіслала 25 червня, усі ці питання проігнорували, зазначивши лише, що у рамках провадження "заплановано проведення ряду слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення обставин учинених кримінальних правопорушень".  

 

Повторний запит з цими питаннями ми надіслали 26 червня, наголосивши, що у отриманій відповіді усі питання щодо провадження проігноровані.

Однак Нацполіція не відповіла і на другий запит.

Відповідь від 5 липня фактично повністю повторює текст відповіді від 25 червня, з єдиною припискою, що на даному етапі розслідування кримінального провадження розголошення відомостей "негативно вплине на результати його проведення". 

 

Після виходу новини до "Української правди" подзвонив речник Нацполіції Ярослав Тракало і повідомив, що розслідування триває, але минуло дуже мало часу, щоб поліція Києва могла щось розповісти.

"15 червня була змінена підслідність у провадженні. Лише 21 червня матеріали справи фізично привезли в Головне слідче управління Нацполіції у Києві. 22 червня за результатами вивчення кримінального провадження слідчі Головного слідчого управління провели оперативну нараду за участю керівництва Нацполіції, на якій було визначено основні напрямки розслідування провадження та слідчі дії, які необхідно провести", - сказав Тракало.     

Він додав, що у справі призначено низку судових експертиз, серед яких молекулярно- генетична, судово-медичні, які ще тривають. Також правоохоронці досі вивчають відео з камер відеонагляду, вилучене місяць тому.

"У подальшому, коли ми отримаємо і результати експертиз, і коли слідчі встановлять обставини та мотиви скоєння цього злочину, тоді буде і інформація про повідомлення про підозру", - підсумував Тракало.

Як повідомлялося, увечері 24 травня двоє невідомих скоїли замах на екс-керівника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка

Стерненко під час зіткнення отримав ножове поранення у руку. Один з нападників утік, але згодом був затриманий. Інший – отримав від Стерненка смертельний удар ножем у живіт.

Поліція розслідує убивство нападника на Стерненка як умисне.

Сам Стерненко спочатку заявляв, що ніж належав йому, а потім – що відібрав ніж у нападників

Другого нападника поліція відпустила, він проходить у справі як свідок.

Це був уже третій замах на Стерненка. 1 травня невідомий вистрілив у нього ззаду з травматичної зброї. 7 лютого на Стерненка напали біля його будинку. 

Стерненка підозрюють також у вчинені нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси в листопаді 2017 року.

19 червня стало відомо, що різанину зі Стерненком в Одесі розслідуватиме київська поліція. 

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News