Аваков поговорив з послами G7 про погроми ромів

П'ятниця, 6 липня 2018, 15:43

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поговорив з послами країн великої сімки про напади на табори ромів в Україні і заявив, що дійшов з ними до спільної позиції.

Про це міністр написав в Twitter.

Також Аваков написав, що обговорив з послами G7 урядову програму "Україна без контрабанди" і операцію НПУ з припинення корупції у футболі.

Він запевнив, що вони "знайшли порозуміння та спільну позицію".

В ніч на 24 червня невідомі в масках напали на табір ромів на околиці Львова. В результаті нападу одна особа загинула, четверо травмовані.

У нападі на ромський табір підозрюють учасників угрупування "Твереза і зла молодь" – це незареєстроване угруповання, яке використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division.

За підозрою у нападі затримали 8 осіб, більшості з них 16-18 років. Їм оголошено підозру в хуліганстві.

25 та 26 червня всіх підозрюваних взяли під вартою на шістдесят діб без права внесення застави.

22 квітня повідомлялось, що націоналісти прогнали ромів з Лисої гори у Києві і спалили їхні намети.

25 квітня за фактом розгрому табору ромів поліція розпочала два кримінальні провадження. Це сталося після публікації відеозапису цих подій, на якому видно, як група молодиків, дехто з яких у балаклавах, біжать за ромами, кидають в їхню сторону  каміння і розпилюють сльозогінний газ.

9 травня невідомі спалили табір ромів поблизу Львова, поліція розслідує цю пожежу як хуліганство.

22 травня невідомі особи зі зброєю напали на ромський табір у селищі Велика Березовиця поблизу Тернополя. У таборі на момент нападу було 7 дорослих і 33 дитини.

За 1,5 км від місця події правоохоронці зупинили групу осіб, які підпадали під опис нападників, їх доставили до відділку і відібрали пояснення.

За фактом нападу розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Омбудсмен Людмила Денісова також відкрила провадження за фактом нападу на ромський табір на Тернопільщині. 

7 червня представники Нацдружин потрощили намети у таборі ромів у парку "Голосіївський" у Києві, поліція відкрила провадження за статтею "хуліганство".

Представники Нацдружин наголошують, що приїхали до табору ромів, коли останні вже його покинули.

Читайте також "Чому ромські погроми тривають, або Чого нас так і не навчила Лощинівка"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування