Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Держзрада" Януковича: засідання суду знову перенесли

Середа, 1 серпня 2018, 14:38

Суд у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича вдруге не зміг розпочати дебати і переніс засідання на 17 годину.

Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

На початку засідання новий захисник Януковича Олександр Байдик почав заявляти низку клопотань. Зокрема, щодо повідомлення про технічні засоби, якими ведуть запис засідання, про відкладення судового розгляду, надання матеріалів справи йому на ознайомлення тощо.

Однак суддя не став їх розглядати, бо стадія клопотань завершена, і надав слово прокурору для дебатів.

Адвокат екс-президента не став слухати промову обвинувачення, підвівся і вийшов із зали засідань.

Після цього суддя оголосив перерву і просив центр надання вторинної правової допомоги виконати рішення суду: надати Януковичу безоплатного захисника або забезпечити присутність у суді уже наданого.

Зранку 1 серпня суд також не зміг розпочати дебати через те, що захисники екс-президента покинули залу засідань.

18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев'ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня. 

Захисники Януковича, попри це, заявили, що мають намір продовжити допит свідків 20 липня, і в цей день показово прийшли у порожній суд.

Натомість на засідання 30 липня адвокати Януковича не з'явились, через що дебати перенесли на 31 липня. 

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам у справі про державну зраду та покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім того, обвинувачений найняв ще одного адвоката, щоб посилити команду своїх захисників.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд спершу планував завершити дебати у справі Януковича у липні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування