Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Януковича показово прийшов у порожній суд

П'ятниця, 20 липня 2018, 12:44

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк прийшов в Облонский райсуд Києва в день, коли не було призначене засідання, з метою допиту свідків.

Про це він написав у Facebook 20 липня.

За його словами, суд повинен був допитати пілота вертольота, у якого "під погрозою вогню на ураження вимагали змінити маршрут перельоту президента Віктора Януковича в Донецьк".

"Повістка свідкові виписана саме на 20 липня, захист в попередньому засіданні повідомив суд про готовність цього важливого свідка дати показання цього числа. Захист прибув сьогодні до суду для допиту свідка, але засідання так і не розпочалося", - написав Сердюк.

Він також опублікував "розшифровку переговорів екіпажу з військовим диспетчером з позивним "Городок"".

18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев'ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня. 

Захисники Януковича, попри це, заявили, що мають намір продовжити допит свідків 20 липня.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

29 червня 2017 року у суді зачитали обвинувальний акт у справі про сприяння російській владі в анексії Криму та веденні агресивних воєнних дій на території України.

5 липня 2017 року Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому Україною судовому процесі в справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Але 11 грудня адвокат Віталій Сердюк, який бере участь у процесі щодо розстрілів на Майдані, знову почав захищати Януковича у справі про держзраду.

З того часу суд допитує свідків.

У січні захист подавав список із 35 осіб, яких просить допитати у суді у якості свідків. 

Суд планував завершити дебати у справі Януковича у липні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування