Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенцов у колонії, його нікуди не вивозили

Неділя, 12 серпня 2018, 08:27
Сенцов у колонії, його нікуди не вивозили

Управління Федеральної служби виконання покарань РФ по Ямало-Ненецькому автономному округу спростовує інформацію про те, що український політв'язень, режисер Олег Сенцов залишив колонію в Лабитнангі.

"Інформація про те, що засуджений Сенцов О. Г. нібито покинув виправну колонію, не відповідає дійсності", - повідомили в ТАСС з посиланням на ФСВП.

Раніше в ніч на неділю російська журналістка Вікторія Івлєва, посилаючись на свої джерела, повідомила, що нібито літак з Сенцовим вилетів з Салехарда і можливо прибуде до Києва.

Сестра політв'язня Наталія Каплан не змогла ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.

Пізніше Івлєва написала, що, скоріш за все, над нею посміялися і повідомили недостовірну інформацію.

У Федеральній службі виконання покарань РФ також заявили, що на добу на медичне забезпечення Сенцова, який оголосив голодування, витрачається 1100 рублів.

Відзначається, що з моменту оголошення голодування Сенцову надали 202 медичні послуги на загальну суму понад 45 тисяч рублів.

"На медикаментозне забезпечення даного пацієнта з федерального бюджету в зазначений період витрачено більше 95 тисяч рублів. Таким чином, на медичне забезпечення Олега Сенцова витрачається 1100 рублів на добу", йдеться в заяві.

У ФСВП заявили також, що лікарі провели п'ять консиліумів і "не виявили ні загрози життю пацієнта, ні погіршення стану його здоров'я".

Раніше адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що з 88 днів голодування політв'язень почав приймати медичну суміш, яка підтримує вміст поживних речовин в організмі, лише три тижні тому.

Незаконно засуджений в РФ Олег Сенцов голодує вже 91-й день.

За словами адвоката Сенцова, третя криза на тлі голодування почалася в ув'язненого у липні. За словами Дінзе, пульс у Сенцова сповільнився до близько 40 ударів на хвилину, але на лікарню він не погоджується.

8 серпня двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що політв'язень передав їй лист, де написав, що "кінець близький".

У Федеральній службі виконання покарань РФ у свою чергу знову заявили про "задовільний" стан здоров'я Сенцова.

9 серпня уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова оприлюднила фотографію Сенцова. За словами адвоката, оприлюднене фото не демонструє, наскільки погано він виглядає.

10 серпня російський журналіст Вікторія Івлєва повідомила, що у Сенцова провели тривалий консиліум за участю лікарів.

Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням перевести Сенцова до Інституту професора Миколаєва у Москві "чи до лікарні, де є фахівці з ендогенного харчування".

13 липня  мати Сенцова звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина. 9 серпня речник Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що лист з проханням про помилування надійшов до Адміністрації президента РФ, але реакції поки немає.

Про термінове звільнення Сенцова просив Путіна і президент Франції Еммануель Макрон.

Посольство США в РФ звернулося до російського керівництва з вимогою звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування