Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катастрофа Іл-76: у суді зачитали обвинувачення Плотницькому

Понеділок, 13 серпня 2018, 20:06

13 серпня у суді оголосили обвинувальний акт щодо екс-ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань – Олександра Гуреєва та Андрія Патрушева – у справі збитого літака ІЛ-76.

Про це повідомив адвокат родин загиблих десантників і членів екіпажу літака ІЛ-76 Віталій Погосян у Facebook.

"Сьогодні в Красногвардійському районному суді м. Дніпропетровська було оголошено обвинувальний акт по Плотницькому, Патрушеву та Гуреєву", - написав він.

Адвокат додав, що на наступному судовому засіданні 13 вересня о 13:00 „будуть оголошені цивільні позови потерпілих та, можливо, розпочнеться їх допит".

Погосян нагадав, що цю справу мали почати розглядати ще рік тому в Бабушкінському райсуді Дніпра.

"Судді Бабушкінського суду безпідставно взяли самовідводи, однак і досі вершать правосуддя. Скарги до ВРП були направлені, однак їх не поспішають поки розглянути", - написав він.

Адвокат додав, що рідних загиблих воїнів будуть запрошувати в засідання, оскільки зала судових засідань не вміщає всіх одразу.

Як повідомлялося, 14 червня 2014 року над Луганською областю бойовики уразили Іл-76МД з переносного зенітно-ракетного комплексу – літак загорівся і впав. На борту було 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади й 9 членів екіпажу. Усі загинули.

17 грудня 2015 року в Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині розпочався судовий процес у справі про загибель 49 військовослужбовців у літаку Іл-76.

На лаві підсудних опинилася одна особа – генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції.

Його звинуватили у недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України).

27 березня 2017 року суд присудив Назарову 7 років ув’язнення, однак генерал подав апеляцію.

Крім того, 30 січня 2017 року прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження щодо ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака ІЛ-76.

13 вересня 2017 року судді Бабушкінського райсуду Дніпра у справі щодо заочного засудження ватажків ОРЛО за ту катастрофу взяли самовідвід.

У лютому цього року Красногвардійський райсуд Дніпра ухвалив рішення про примусове доправлення до суду обвинувачених у справі екс-ватажка ОРЛО Ігоря Плотницького,  Олександра Гурєєва та Андрія Патрушева щодо збитого військового літака Іл-76.

У червні суд задовольнив 39 позовів до Міноборони України про відшкодування моральної шкоди на загальну суму 19,5 мільйонів гривень від родичів військових, які загинули у збитому терористами літаку ІЛ-76.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...