Технолог Порошенка розповів, що йому пропонував Манафорт

Вівторок, 14 серпня 2018, 14:53

Стратег президента Петра Порошенка, народний депутат Ігор Гринів заявив, що американський політтехнолог Пол Манафорт пропонував у 2014 році Порошенку стратегію розподілу країни за зразком виборів 2010 року.

Про це він розповів в інтерв’ю "Голосу Америки".

"Стратегія Манафорта, якщо коротко, зводилася до старої парадигми. Тобто треба стати кандидатом, наприклад, Західної України, відтісняти свого конкурента на Східну Україну і, користуючись підтримкою Західної України, перемогти", - сказав нардеп.

За словами Гриніва, стратегія для Порошенка була протилежною і полягала у тому, щоб представити єдиного кандидата з усіх регіонів країни.

"Ця стратегія і була реалізована, і Петро Олексійович переміг у першому турі з 55%", - підкреслив він.

Також Гринів натякнув, що Манафорт після втечі Віктора Януковича, шукав собі роботодавця в Україні, який потенційно виграє вибори.

"Він бачив, що Порошенко виграє, а на той час це вже було майже зрозуміло, і з його боку це була ставка на фаворита. Тобто дуже легко допомагати, коли рейтинг не 4%, а 55%", - пояснив стратег.

Раніше в коментарі УП Гринів підтвердив, що зустрічався з Манафортом у березні 2014 року.

За його словами, тоді політтехнолог приніс із собою результати соціологічних опитувань, але його пропозиції команда Порошенка відкинула і співпраці не було.

Читайте також: Ігор Гринів: Президент піде на другий термін і це страшна відповідальність

7 серпня на суді над колишнім стратегом та лобістом Януковича Полом Манафортом екс-партнер американця Рік Гейтс заявив, що він та Манафорт допомагали Порошенку на безоплатній основі.

До того перший свідок у справі Манафорта Тед Девайн розповів, що партнер політтехнолога Річард Гейтс пропонував йому працювати на президента Петра Порошенка.

У прес-службі АП заявили Українській правді, що "команда Петра Порошенка ніколи не співпрацювала ні з Полом Манафортом, ані з його людьми. Пропозиції про співпрацю надходили з-поміж інших, утім навіть не розглядалися".

31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухиленні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

13 серпня прокурори завершили допит 27 свідків у справі.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Читайте також: Він і Вона. До чого готуються штаби Порошенка і Тимошенко

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News