Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Білоруські спецслужби цікавляться кримськими татарами – Чубаров

П'ятниця, 3 серпня 2018, 13:00

Співробітники спецслужб і міграційної служби Білорусі активно опитують кримських татар – зокрема тих, чиї родичі живуть зараз на материковій частині України.

Про це заявив один із лідерів кримських татар Рефат Чубаров у Facebook.

"У Меджліс кримськотатарського народу надійшла інформація про те, що співробітники спецслужб, а також міграційної служби Республіки Білорусь проводять активне опитування кримських татар (татар Білорусі) і представників інших етнічних спільнот, які сповідують Іслам", – написав він.

"При цьому особливий інтерес представники спецслужб Білорусі виявляють до мусульман, які мають родичів в Одеській і Херсонській областях, а також у Києві", – додав Чубаров.

Офіційним поясненням такого інтересу називають "вивчення міграційних потоків, родинних зв'язків, рівня релігійного і національного співвідношень в індивідуальній і колективній ментальності мусульманських діаспор".

У числі запитань, за даними Чубарова, такі: "Чи поїдете до Києва на День незалежності України?", "Чи відвідуєте взагалі Україну на свята?", "Наскільки часто ви святкуєте українські свята і чи не суперечить це тлумаченням Корану?", "Чи підтримуєте ви проголошення Новоолексіївки (Херсонська область) столицею кримськотатарської автономії в Україні?"

Представники релігійних кіл Білорусі висловлюють здивування проведенням правоохоронними службами подібних досліджень і соцопитувань, зазначив він.

"Не виключається, що така "зацікавленість" може бути обумовлена ​​завданням, яке могло надійти з Росії: активізація розвідувально-диверсійної діяльності РФ через третю країну з метою загострення міжетнічної і міжрелігійної ситуації в Україні. Наприклад, для звинувачення України в "переслідуванні" не лише УПЦ МП, але й мусульманських організацій...", – заявив Чубаров.

"Шановні друзі, які мають родичів і друзів із числа громадян Білорусі, які сповідують Іслам. Можливо, вам вдасться отримати додаткову інформацію за своїми каналами", – додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: