Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Манафорт офіційно заробив 14 млн доларів в Україні, слідство говорить про 60 млн

П'ятниця, 3 серпня 2018, 23:06
Манафорт офіційно заробив 14 млн доларів в Україні, слідство говорить про 60 млн

Політтехнолог Пол Манафорт офіційно задекларував 14 мільйонів доларів доходів за 2010-2014 роки. Однак згідно з документами обвинувачення, в Україні він заробив 60 мільйонів доларів.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на свідчення бухгалтера Манафорта Філіпа Айліффа у суді над політтехнологом.

"Коли Манафорт працював в Україні, він оприлюднив дохід у $504 тис. в 2010 році, $3,1 – в 2011, $5,4 – в 2012, $1,9 – в 2013 та близько $3 млн – в 2014", - зазначає видання.

За словами бухгалтера, Манафорт приховував закордонні рахунки.

Айліфф стверджував у суді, що у 2011 році він питав Манафорта, чи зацікавлений той в будь-яких іноземних рахунках. Манафорт відповів негативно.

Бухгалтер заявив, що деякі іноземні компанії, у контролі над якими звинувачується Манафорт, були клієнтами його бухгалтерської фірми. Однак йому нібито було невідомо про зв'язки цих компаній з Манафортом.

31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Раніше слідча група представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком".

Також спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер оприлюднив список 35 потенційних свідків у справі.

30 жовтня 2017 року Манафорту і його партнеру Річарду Гейтсу було оприлюднено звинувачення з 12 пунктів.

У червні 2018-го суд наказав спецпрокурору Мюллеру назвати всіх осіб і організації, які залучалися до лобістської діяльності Пола Манафорта в інтересах "Партії регіонів", яка здійснювалася без реєстрації в якості іноземного агента, як того вимагає законодавство США.

Крім того Манафорт після Помаранчевої революції радив олігархові Ринату Ахметову змінити лідера Партії регіонів Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...