Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

В Ахметова кажуть, що не працювали з Манафортом після 2005 року

Четвер, 9 серпня 2018, 17:53

У компанії українського олігарха Ріната Ахметова заявили, що не співпрацювали з екс-радником Віктора Януковича Полом Манафортом після 2005 року.

Про це повідомила прес-секретарка Ріната Ахметова Катерина Остроушко, повідомляє Громадське.

"Робота SCM з Манафортом та його консалтинговою фірмою була завершена в 2005 році. Після цього періоду Манафорт ніякої співпраці з SCM не мав" — зазначили у компанії Ахметова.

У прес-службі додали, що робота, яку Манафорт виконав в Україні після 2005 року, носила політичний характер, і компанією SCM, акціонером якої є Ахметов, не оплачувалася.

У компанії стверджують, що Ахметов не має стосунку до юридичних питань, як розглядають у США у справі Манафорта.

SCM (повна назва: Приватне акціонерне товариство "Систем Кепітал Менеджмент") — керівна компанія групи СКМ, найбільшої фінансово-промислової групи України. 100 % акцій СКМ належать українському бізнесмену Рінату Ахметову.

До групи СКМ входять компанії "Метінвест" і "ДТЕК", "Перший Український Міжнародний Банк" і "Ренесанс-Капітал", АСКА, телекомунікаційна група Vega, Медіа Група "Україна" і видавничий холдинг "Сьогодні Мультимедіа" та інші.

Екс-партнер Пола Манафорта Рік Гейтс на суді заявив, що українські клієнти Манафорта - Ахметов, Льовочкін, Тігіпко, Клюєв, Колесніков - перевели на рахунок Манафорта на Кіпрі мільйони доларів.

За інформацією журналіста Френка Фоера, який публікував розслідування про політехнолога у The Atlantic, Манафорта з Ахметовим познайомив російських олігарх Олег Дерипаска під час Помаранчевої революції.

"Ахметов допоміг зв'язати Манафорта з Януковичем. Коли той перебував у Чехії одразу після Помаранчевої революції, команда Манафорта приїхала зустрітися з ним. Вони налагодили співпрацю. Коли Януковичу знадобилася особа, якій він би міг довіритися, він звернувся до Пола Манафорта", - зазначив Фоер.

31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Раніше слідча група представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком".

У червні 2018-го суд наказав спецпрокурору Мюллеру назвати всіх осіб і організації, які залучалися до лобістської діяльності Пола Манафорта в інтересах "Партії регіонів", яка здійснювалася без реєстрації в якості іноземного агента, як того вимагає законодавство США.

Крім того Манафорт після Помаранчевої революції радив олігархові Ринату Ахметову змінити лідера Партії регіонів Януковича.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування