Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хімвикиди в Криму: на кордоні працює три бригади медиків і рятувальники

Вівторок, 11 вересня 2018, 10:58

11 вересня у зв’язку з хімічними викидами на заводі "Кримський титан" на кордоні з окупованим півостровом працює три бригади медиків.

Про це у Twitter повідомляє Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

"11.09 поблизу адмінмежі працює 3 лікарські бригади: 5 лікарів з Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні: пульмонолог, 2 педіатри, 2 сімейних лікаря-терапевта", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 11 вересня медики працюють у трьох селах: Привілля, Максима Горького та Бабенківка Перша.

Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій Херсонської області, рятувальники продовжують очищати дороги області від хімічних речовин, уже очищено 234 км.

Також рятувальники проводять дегазацію території – відкритих ділянок та дахів будівель, доріг у населених пунктах Преображенка та Каланчак.

Пункти допомоги населенню працюють поблизу КПВВ "Каланчак" та "Чаплинка". 

 
Фото ДСНС

10 вересня хіміко-радіометрична лабораторія Міжрегіонального центру швидкого реагування провела хімічну розвідку в селах Преображенка та смт. Каланчак.

"За результатами експрес аналізу перевищення рівня небезпечних речовин не виявлено", - йдеться в повідомленні. 

 
Фото Дснс 

Нагадаємо, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

Заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш повідомив, що причиною негативного впливу кримського заводу "Титан" на навколишнє середовище і здоров'я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше.

У Мінооборони України заявляли, що викид хімічних речовин на території окупованого Криму трапився через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

Після хімічного викиду на заводі "Кримський Титан" в Армянську по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник.

8 вересня у МінТОТ повідомили, що випадків хімічного отруєння серед населення Херсонської області не зафіксовано, тож потреби в евакуації населення немає

9 вересня повідомлялося, що 45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою.  

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...