Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Українське слідство: РФ могла навмисно забруднити повітря, щоб повернути воду в Крим

Вівторок, 11 вересня 2018, 18:28
Українське слідство: РФ могла навмисно забруднити повітря, щоб повернути воду в Крим

Українське слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба головного управління Національної поліції в АР Крим.

Зокрема серед версій: забруднення повітря через невірну експлуатацією заводів на півночі півострова; викид в атмосферу хімікатів в результаті військових навчань Російською Федерацією; а також навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим.

Вказується, що слідчі проводять першочергові слідчі дії: допити свідків, направлення запитів до компетентних органів про наявність на території можливих джерел забруднення, а також - до медичних установ про факти скарг громадян на погіршення стану здоров'я.

Як відомо, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

Заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш повідомив, що причиною негативного впливу кримського заводу "Титан" на навколишнє середовище і здоров'я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше.

У Мінооборони України заявляли, що викид хімічних речовин на території окупованого Криму трапився через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

Після хімічного викиду на заводі "Кримський Титан" в Армянську по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник.

8 вересня у МінТОТ повідомили, що випадків хімічного отруєння серед населення Херсонської області не зафіксовано, тож потреби в евакуації населення немає

9 вересня повідомлялося, що 45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування