Держзрада Януковича: Оболонський суд замінували, у дебатах перерва

Вівторок, 18 вересня 2018, 12:48

Оболонський райсуд Києва, де проходять дебати у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, замінували, у засіданні оголосили перерву.

Про це у вівторок під час проголошення промови адвоката Олександра Байдика повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Так, коли захисник оголошував свою заяву до суддів підійшов співробітник суду і щось повідомив.

Після цього Дев'ятко перебив Байдика і зазначив, що надійшла інформація про мінування суду, тому він змушений оголосити перерву.

За його словами, вона триватиме до 14.00  задля перевірки і забезпечення безпеки учасників процесу і інших відвідувачів установи.

Раніше адвокат екс-президента Віктора Януковича Олександр Байдик поскаржився, що йому важко 5 годин зачитувати свою промову стоячи і попросив зробити перерву у судовому засіданні на кілька днів.

У понеділок, 17 вересня, суддя повідомив, що дебатна промова захисника Януковича, мабуть є найдовшою в історії, бо тривала понад 16 годин.

Як повідомлялося, нові адвокати екс-президента Віктора Януковича, звинуваченого у держзраді, Олександр Горошинський та Олександр Байдик заявили, що захисники від компанії "AVER LEX" виходять зі справи і попросили суд надати їм три місяці для ознайомлення зі справою.

Як повідомлялося, 18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев'ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня. Проте повноцінно не зміг розпочати дебати.

Захисники Януковича, попри це, заявили, що мають намір продовжити допит свідків 20 липня, і в цей день показово прийшли у порожній суд.

Натомість на засідання 30 липня адвокати Януковича не з'явились, через щодебати перенесли на 31 липня.

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам у справі про державну зраду та покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім того, обвинувачений найняв ще одного адвоката, щоб посилити команду своїх захисників.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд спершу планував завершити дебати у справі Януковича у липні.