Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Важко 5 годин стояти і читати: Захист Януковича побідкався на затяжні дебати

П'ятниця, 14 вересня 2018, 16:09

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Олександр Байдик поскаржився, що йому важко 5 годин зачитувати свою промову стоячи і попросив зробити перерву у судовому засіданні до понеділка.

Про це він повідомив у п'ятницю під час дебатів в Оболонському райсуді Києва, де розглядається справа про держзраду Януковича.

Під час своєї промови він почав кашляти, після чого зробив головуючому судді Владиславу Дев'ятку пропозицію зробити перерву, оскільки йому важко 5 годин стоячи зачитувати свою дебатну промову.

Крім того він наголосив, що суд вже перепрацював свій час і почав працювати понаднормово, що теж є причиною для перерви.

У свою чергу Дев'ятко відповів, що зазвичай суд починає роботу з 8-ї години ранку і працює до 16.00, проте засідання у справі про держзраду починаються з 10.00, тож він вважає, що суд може собі дозволити продовжити роботу.

Крім того суддя запропонував Байдику зробити 10-хвилинну перерву для відпочинку і продовжити читати свій текст сидячі ще годину,  до 17.00.

Прокурор не мав заперечень до такої пропозиції.

Пізніше адвокат ще двічі просився на перерву на вихідні, зауважуючи, що втомився і треба враховувати "людський фактор", проте суддя наполягав на продовженні дебатів.

Прокурор зазначив, що захист міг би не цитувати всі покази свідків дослівно, оскільки він цим сам затягує час.

Протягом дня, під час судових дебатів у суді, адвокат зачитував покази свідків, які неодноразово були озвучені іншими захисниками президента-втікача.

Як повідомлялося, нові адвокати екс-президента Віктора Януковича, звинуваченого у держзраді, Олександр Горошинський та Олександр Байдик заявили, що захисники від компанії "AVER LEX" виходять зі справи і попросили суд надати їм три місяці для ознайомлення зі справою.

Як повідомлялося, 18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев'ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня. Проте повноцінно не зміг розпочати дебати.

Захисники Януковича, попри це, заявили, що мають намір продовжити допит свідків 20 липня, і в цей день показово прийшли у порожній суд.

Натомість на засідання 30 липня адвокати Януковича не з'явились, через що дебати перенесли на 31 липня.

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам у справі про державну зраду та покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім того, обвинувачений найняв ще одного адвоката, щоб посилити команду своїх захисників.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд спершу планував завершити дебати у справі Януковича у липні.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...