Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Януковича покинули справу. Нові захисники зривають дебати

Четвер, 13 вересня 2018, 11:16

Нові адвокати екс-президента Віктора Януковича, звинуваченого у держзраді, Олександр Горошинський та Олександр Байдик заявили, що захисники від компанії "AVER LEX" виходять зі справи і попросили суд надати їм три місяці для ознайомлення зі справою.

Про це вони повідомили у четвер під час судових дебатів в Оболонському райсуді столиці.

Перед початком засідання головуючий суддя Владислав Дев'ятко заявив, що платні захисники Януковича Віталій Сердюк та інші до суду не з'явилися і про причини не повідомили.

Новий платний адвокат президента-втікача Горошинський у відповідь повідомив, що захисники від  компанії "AVER LEX" виходять зі справи, бо клієнт дав їм доручення захищати його на міжнародній арені.

З цього приводу він звернувся до суду з вимогою дати новим адвокатом за договором три місяці на ознайомлення з матеріалами справи, погодження позиції з клієнтом та підготовки до дебатів.

За словами Горошинського, нові адвокати не готові до дебатів і їхній клієнт заборонив їм брати участь у дебатах.

Разом з тим він оголосив відвід державному захиснику, заявивши, що він не має права представляти інтереси Януковича.

Головуючий суддя відповів, що після того, як їм нададуть час для ознайомлення, через місяць знову з'являтися адвокати "AVER LEX" і знову продовжать захист. Тому не вважаэ це за доцільне у цьому. Але додав, що вирішать це питання.

Після цього Дев'ятко надав слово державному захиснику Юрій Рябоволу. Проте будь-які його спроби оголосити промову, переривалися платними адвокатами. Вони всіми можливими способами намагалися зірвати його виступ. В залі був шум, заяви адвокатами зачитувалися одночасно, втрьох.

Головуючий суддя кілька разів зробив їм зауваження і попередження, але безрезультатно.

Порадившись на місці суд вирішив відхилити заяву про відсторонення Рябовола.

Після цього Горошинський і Байдик оголосили відвід всьому складу суду, аргументуючи тим, що нібито порушуються права Януковича.

Суддя зазначив, що час для відводів завершений і якщо їм щось не подобається, то вони зможуть все викласти в апеляційній скарзі після оголошення вироку, яким би він не був.

У свою чергу держзахисник Рябовол попросив надати йому час, щоб знайти Януковича і погодити з ним позицію. Суддя Дев'ятко відповів, що екс-президент оголошений у розшук і ховається у Росії, а його позиція вже давно всім відома і долучена до матеріалів справи.

Дев'ятко відповів, що у них було достатньо часу і судячи з їхньої поведінки, все свідчить про те, що вони з'явилися у суд не для захисту Януковича, а для того, щоб зірвати дебати.

Після цього у суді була оголошена перерва на прохання адвокатів.

Як повідомлялося, 18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев'ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня. Проте повноцінно не зміг розпочати дебати.

Захисники Януковича, попри це, заявили, що мають намір продовжити допит свідків 20 липня, і в цей день показово прийшли у порожній суд.

Натомість на засідання 30 липня адвокати Януковича не з'явились, через що дебати перенесли на 31 липня. 

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам у справі про державну зраду та покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім того, обвинувачений найняв ще одного адвоката, щоб посилити команду своїх захисників.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд спершу планував завершити дебати у справі Януковича у липні.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування