Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Понеділок, 24 вересня 2018, 21:15

В Одесі було скоєно напад на активіста Олега Михайлика, нові подробиці підготовки до виборів Юлії Тимошенко, держборг скорочується, Сенцов став почесним громадянином Парижу – новини, які обговорювали 24 вересня.

Про замах на активіста Олега Михайлика

Ввечері 22 вересня в Одесі у дворі будинку стріляли в Олега Михайлика – громадського активіста, лідера одеського осередку партії "Сила Людей". 

Михайлик втратив 1,5 літра крові та вночі в лікарні пережив клінічну смерть. До тями активіст прийшов вранці, однак його стан залишається стабільно тяжким.

Поліція називає 4 основні версії скоєння злочину: громадська діяльність, участь в організації "Праве діло", конфлікт підприємців та влади довкола права на земельну ділянку ринку "Успіх" та особисті стосунки.

У партії вважають, що до нападу може бути причетний мер Одеси Геннадій Труханов, акції проти діяльності якого проводив Михайлик.  

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що до Одеси з Києва вилетіла "посилена група правоохоронців", щоб допомогти у розслідуванні нападу на Михайлика.

Від початку 2018 року кількість резонансних замахів більшає по всій країні.

Серед найгучніших справ – вбивство юристки Ірини Ноздровської, колишнього АТОвця Віталія Олешка, напад на лідера одеського "Автомайдану" Віталія Устименка, співробітницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк, екс-керівника одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка тощо.

Про Юлію Володимирівну та  її підготовку до виборів

Продовжуємо писати про підготовку основних кандидатів у президенти до виборів. Сьогодні у нас вийшов текст про штаб Тимошенко. Його ви можете почитати за посиланням, але якщо коротко: 

З одного боку, команда Тимошенко задоволена тим, як люди сприймають її новий образ та риторику. Якщо у червні за неї готові були голосувати 10%, то зараз це 16-17%. З іншого боку, люди не дуже розуміють її меседжів, а молодь не повелася на IT-принтери та рекламу на YouTube. Тому 16-17% це поки що стеля для Тимошенко.

Зараз вона націлена на електорат, який незадоволений Порошенком. Крім того, вона мімікрує під нього лозунгами та зовнішньою рекламою – меседжи про ЄС та НАТО з’явилися тому, щоб технологи Порошенка не називали її проросійським кандидатом.

Джерела в її оточенні стверджують, що головним стратегом кампанії та керівником виборчого штабу є вона сама. У штабі Тимошенко не сумніваються, що вона потрапить у другий тур. Є три сценарії з ким вона туди вийде, але вірогідніший – з Порошенком.

Про інші новини

Економічні. Сукупний державний і гарантований державою борг України в серпні 2018 року скоротився на 1,14%, або на 0,86 мільярда доларів - до 74,85 мільярда доларів. У той же час, через зниження курсу гривні до долара, в національній валюті держборг зріс на 4,49%, або на 91 млрд грн - до 2,117 трлн грн.

Міжнародні. Будапешт обіцяє аналогічні заходи у відповідь, якщо Київ наважиться вислати угорського консула в Береговому через паспортний скандал.

А Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив президента країни Ігоря Додона з посади.

І ще трохи. НАБУ розслідує купівлю локомотивів General Electric. СБУ опублікувала переговори ватажків "ДНР", які борються за владу після смерті Захарченка. Сенцов став почесним громадянином Парижа. в Україні очікуються перші заморозки зі снігом.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування