Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волкер назвав країни, які готові брати участь в миротворчій місії на Донбасі

Вівторок, 25 вересня 2018, 02:37

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер назвав країни, які готові відправити своїх військовослужбовців на Донбас.

Про це він розповів в інтерв'ю радіо Ехо Москви.

"Що стосується країн, ряд держав вже заявили, що вони будуть готові внести свій вклад. Про це заявили Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина. На мій погляд, це хороший діапазон країн, до складу якого кілька держав, які розглядаються в Росії більше як частина Заходу, і кілька держав, які розглядаються на Заході більше як частина простору СНД, і я вважаю, що відчуття балансу було б логічним", - сказав він.

Волкер повторив, що миротворці мають бути розгорнуті на всій території конфлікту.

"Ми говоримо про окуповані райони, тому що саме там діють російські сили, і саме тому йде війна. Якщо ми зможемо домогтися виведення російських військ з України, перш ніж Україна направить свої війська для повернення території під свій контроль, туди прибудуть сили з мандатом ООН. Вони візьмуть контроль від Росії ", - підкреслив Волкер.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що спільна резолюція про миротворчу місію ООН для Донбасу вже підготовлена ​​Україною та її західними партнерами і включає в себе три компоненти: самих миротворців, поліцейські сили і міжнародну адміністрацію.

Як відомо, Україна наполягає на введенні місії ООН на всю територію непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, в тому числі і на кордон з РФ, проте Москва каже, що миротворці повинні розміщуватися тільки на лінії розмежування сторін і мати функцію охорони вже існуючої місії ОБСЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...