Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Невідкладна меддопомога в Києві з 1 вересня працює в новому форматі

Понеділок, 3 вересня 2018, 14:07
Невідкладна меддопомога в Києві з 1 вересня працює в новому форматі

Переведення бригад невідкладної медичної допомоги з 1 вересня у ведення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф дозволить поліпшити якість послуг, а також скоротити час госпіталізації пацієнтів.

Про це заявила директор департаменту охорони здоров'я Київської міської держадміністрації Валентина Гінзбург на брифінгу в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні як екстрену, так і невідкладну медичну допомогу можна отримати, зателефонувавши за єдиним номером 103", – зазначила вона.

"Диспетчер відразу під час виклику визначає, яку саме бригаду медичної допомоги необхідно відправити пацієнту – бригаду невідкладної медичної допомоги чи "швидку", що за необхідності дозволяє значно швидше вирішити питання госпіталізації хворого", – уточнила Гінзбург.

Вона нагадала: раніше, якщо бригада невідкладної меддопомоги встановлювала необхідність госпіталізації пацієнта, потрібен був виїзд бригади екстреної медичної допомоги, що значно збільшувало період доправлення хворого до медустанови.

"Усі виклики зараз приймає фахівець, який здатен миттєво зорієнтуватися, яка саме допомога вам необхідна – невідкладна чи швидка. Насправді це може врятувати не одне життя", – заявила Гінзбург.

Директор департаменту КМДА з охорони здоров’я додала, що тепер також ведеться аудіозапис усіх викликів і здійснюється контроль таймінгу від отримання виклику до його виконання.

Вона наголосила, що за угодами про медобслуговування населення за програмою медичних гарантій, які підписали центри первинної медико-санітарної допомоги з Національною службою здоров'я України, сімейні лікарі, педіатри та терапевти надають "невідкладну допомогу" в будні з 08:00 до 20:00, в вихідні та святкові дні – з 9:00 до 15:00.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування