Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квартиру вдови Вороненкова намагалися захопити – прокуратура Києва

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 09:23
Квартиру вдови Вороненкова намагалися захопити – прокуратура Києва
eg.ru, скрін-шот

За фактом захоплення квартири, у якій проживає вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова, розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

"У четвер, 18 жовтня 2018 року, група невідомих чоловіків, зламавши двері проникли у квартиру на бульварі Т. Шевченка у Києві, де проживає вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова", – йдеться в повідомленні.

"У цей час в приміщенні знаходилися син Максакової та няня. Невідомі, які поводилися агресивно, змінили на дверях замки та вимагали звільнити приміщення", – інформує прокуратура.

Отримавши повідомлення про захоплення житла, правоохоронці виїхали на місце події.

"У подальшому дев’ятьох осіб, які брали участь у протиправних діях, доставили до Шевченківського управління поліції", – сказано в повідомленні.

На даний час за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за статтею 356 КК України (самоправство).

Проведення досудового розслідування доручено Шевченківському управлінню поліції. Хід слідства прокуратурою взято на контроль.

У квітні Максакова заявляла, що їй періодично надходять погрози з Росії.

Наприкінці вересня російське видання MK.ru повідомило, що вдова Вороненкова, оперна співачка Марія Максакова таємно вийшла заміж. Нібито артистка ще 12 липня взяла шлюб у Києві з Далхатом Халаєвим і подарувала новому чоловікові квартиру на Краснопресненській набережній в Москві.

Халаєв незабаром продав квартиру, після чого Максакова звернулася до суду і вимагає визнати угоду недійсною. Відповідачем у тій справі, крім Халаєва, є й покупець нерухомості Мурат Мержоєв.

Дениса Вороненкова вбили пострілом у центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець колишнього російського депутата – і він помер у лікарні.

В організації вбивства підозрюють громадянина Росії Володимира Тюріна – колишнього цивільного чоловіка Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

Організатору та п'ятьом співучасникам цього злочину оголошено про підозру. У липні 2018 року обвинувальний акт відносно двох співучасників вбивства скерували до Шевченківського райсуду Києва.

18 жовтня прокурор почав зачитувати в суді звинувачувальний акт у справі про вбивство Дениса Вороненкова.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування