Журналіст: Люди, що вивозили Януковича, стали керівниками "ПВК Вагнера"

Вівторок, 2 жовтня 2018, 15:43

Колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв, який брав участь в розслідуванні The Insider і Bellingcat щодо підозрюваних в отруєнні Скрипаля, заявляє, що люди, які вивозили Януковича з України, пізніше стали керівниками "ПВК Вагнера".

Про це він розповів в інтерв'ю "Новій газеті".

За словами Канєва, цю інформацію він отримав від "людини, яка 30 років прослужила в ГРУ", але перевірити її ніяк не може.

"Він сказав, що Чепіга-Боширов був там (вивозив Януковича – ред.), з групою. Перевірити це я не можу. Я, каже, помітив його. А ще мужиків, які потім склали керівний склад ПВК Вагнера", - розповів журналіст.

За його словами, цього ГРУшника він випадково знайшов, коли той виклав своє резюме на сайті Superjob з номером телефону.

"Я там не був, перевірити ще раз (інформацію – ред.) не можу. Але він мені зливає інформацію, яка заслуговує довіри", - повідомив Канєв.

Він додав, що, за словами ГРУшника, звання "Героя" підозрюваний в отруєнні екс-шпигуна РФ Сергія Скрипаля та його дочки полковник ГРУ Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов") отримав саме за Януковича.

"Там вони дуже ревно ставляться до таких речей: хто за що отримав Героя. Тому розмова і зайшла: героя ж Боширов отримав за Януковича", - розповів Канєв.

Раніше Канєв розповів, що підозрюваний в отруєнні екс-шпигуна РФ Сергія Скрипалів та його доньки полковник ГРУ Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов") очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича.

Також повідомлялося, що Канєв був змушений терміново залишити Росію у зв'язку з можливим звинуваченням у замаху на президента РФ.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Олександр Петров та Руслан Боширов.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ. Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Журналісти Bellingcat з’ясували, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга.  

Він – полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя РФ".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News