Головні новини дня – за 60 секунд

Вівторок, 30 жовтня 2018, 20:09

Інтерв’ю з Новинським та Дубілетом, новий губернатор Києвщини, Україна з Росією обмінялися затриманими моряками, Apple презентувала нову техніку  – новини, які обговорювали 30 жовтня.

Про інтерв’ю з Новинським

Сьогодні у нас вийшла перша частина інтерв’ю з Вадимом Новинським, депутатом фракції "Опозиційний блок" та одним з найбагатших людей країни. Ми питали про його минуле та бізнес і ось що він нам розповів:

Свою трудову діяльність Новинський почав у якості слюсаря-інструментальника. А його комерційна діяльність почалася у 1991 році у якості співробітника структури "Центр перспективных исследований".

В Україну Новинський потрапив, коли почав поставляти у Крим та Запоріжжя нафтопродукти. У 1999 році перебрався у Дніпропетровськ, бо почав співпрацювати з Кривбасом.

Гроші Новинському дає заробляти Господь, а не те що ви там подумали.

Почав співпрацювати з Ахметовим з 2003-2004 року і вважає його найкращим бізнес-партнером.

Блокада Донбасу, на думку Новинського – це велика помилка і що всі підприємства на непідконтрольних частинах платили податки Україні і не платили податків так званим "ЛНР" та "ДНР".

З Путіним бачився два рази – у 2004 та 2013 по 5-10 секунд у форматі "здрасьте-здрасьте".

Та про інтерв’ю з Дубілетом

А ще в нас вийшло інтерв’ю з співзасновником Монобанку Дмитром Дубілетом. З нього ви дізнаєтесь, що:

Зараз у Монобанка 500 тисяч клієнтів, але наступного року їх може бути вже мільйон. Кредитний портфель банку – 2.5 млрд, кредитний ліміт або розстрочку мають 60% користувачів. На високий кредитний ліміт впливають доходи, кредитна історія та дисципліна.     

Головний конкурент – це Приватбанк. У Монобанку навіть є бот, який звіряє курси з Приватом та робить їх на декілька копійок менше. Дубілет каже, що всі з ким він працює – це колишні співробітники Привату. А ще каже, що Приват намагається зберігати все що було зроблено до націоналізації, але деякі процеси відвалюються.

Дубілет запускає фінтех-стартап у Англії. Акцент буде робитись на кредитування. Дубілет каже що банківський ринок Британії відстає від українського по деяким параметрам. Наприклад, для них простіше передавати один одному гроші кешем, ніж з картки на картку.

Про інші новини

Президент Петро Порошенко призначив головою Київської обласної державної адміністрації колишнього начальника Національної поліції в Києві, першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Олександра Терещука.

Росія створює передумови економічної блокади морських та річкових портів України, сказав голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

Сім українських моряків обміняли на сім моряків кримського судна "Норд", який слідував під прапором РФ і який раніше затримали українські прикордонники.

Обвинувачений у державній зраді екс-президент Віктор Янукович зможе звернутися до суду з останнім словом 19 листопада.

Потяги на маршруті Київ Пасажирський-Бориспіль курсуватимуть з інтервалом від 30 хвилин в години пік до 1,5 години в інший час.

Президент США Дональд Трамп має намір скасувати автоматичне надання громадянства дітям, які народилися на території США.

Компанія Apple презентувала новий ноутбук Macbook Air, планшет iPad Pro і настільний міні-комп'ютер Mac Mini.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування