Подання ГПУ на Колєснікова та Вілкула розглянуть у понеділок

Субота, 6 жовтня 2018, 23:34
Подання ГПУ на Колєснікова та Вілкула розглянуть у понеділок

8 жовтня Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради планує розглянути подання генпрокурора щодо народних депутатів із фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колєснікова та Олександра Вілкула.

Як повідомили у прес-службі ВР, розгляд подань планується на засіданнях, що відбудуться о 10:00 та о 14:00 відповідно. 

До участі у засіданні запрошені генпрокурор Юрій Луценко та нардепи Колєсніков і Вілкул.

Зазначимо, згідно з планом роботи ВР, з 8 по 12 жовтня народні депутати працюють у комітетах, комісіях, фракціях і групах. 

25 травня генпрокурор вніс до парламенту подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова. 5 травня – подання на депутата "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва, якого ГПУ підозрює в декларуванні недостовірної інформації.

5 червня Комітет ВР з питань регламенту й організації роботи парламенту повернув спікеру ВР подання на Дунаєва, а 19 червня – на Вілкула та Колєснікова.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що нардепи, щодо яких до Ради надходять подання з ГПУ, виробили цілу методику: вони не ходять на роботу, аби не отримувати копії подань, а потім казати, що не були з ними ознайомлені. 

18 вересня стало відомо, що генпрокурор Юрій Луценко повторно вніс до парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва й Дмитра Колєснікова.

Провадження щодо Вілкула та Колєснікова ініційовані прокуратурою Дніпропетровської області, а щодо Дунаєва, якого звинувачують у декларуванні недостовірної інформації – керівником САП Назаром Холодницьким.

3 жовтня комітет ВР підтримав клопотання ГПУ про зняття недоторканності з Дунаєва і направив це питання на розгляд парламенту, однак зняття недоторканності з "оппоблоківця" підтримали лише 125 нардепів. В "Опозиційному блоці" жоден депутат не підтримав ініціативи ГПУ.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування