Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружину прем'єра Ізраїлю судять за звинуваченням у розтраті бюджетних коштів

Понеділок, 8 жовтня 2018, 00:53

Сара Нетаньяху, дружина прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, 7 жовтня постала перед судом за звинуваченнями у зловживаннях.

Про це повідомляє DW з посиланням на АР.

Сару Нетаньяху звинуватили в розтраті бюджетних коштів на 100 тисяч доларів на зіркових кухарів в офіційній резиденції прем'єра. При цьому в резиденції працює кухар на постійній основі.

Сара Нетаньяху особисто з'явилась у суді в Єрусалимі, але не зробила жодних заяв перед пресою.

У транскриптах поліцейських розслідувань, які були опубліковані ЗМІ, дружина прем'єра скаржиться на якість їжі і грубо критикує працівників резиденції, використовуючи принизливі слова", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дружина ізраїльського прем'єр-міністра нібито за рахунок держави замовляла собі розкішні дорогі напої, зокрема рожеве шампанське.

Біньямін і Сара Нетаньяху відкидають звинувачення, називаючи їх "безпідставними".

Якщо Сару Нетаньху визнають винною, вона може провести у в'язниці до 5 років. Але, як підкреслює AP, такий вирок суду є малоймовірним.

У 2016 році суд в Ізраїлі уже визнавав дружину Нетаньяху винною у приниженні одного з працівників, унаслідок чого вона виплатила йому 42 тисячі доларів компенсації.

Раніше щодо самого Біньяміна Нетаньяху поліція рекомендувала висунути обвинувачення за двома окремими справами.

У справах йдеться про отримання розкішних подарунків вартістю в десятки тисяч доларів і спробу домовитися про спільні дії з власником одного з впливових ізраїльських видань Yedioth Ahronoth.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування