Полторак доповів Порошенку, як вибухали і займались склади в Ічні

Вівторок, 9 жовтня 2018, 18:56

Станом на 15:00 внаслідок детонації пожежею було охоплено близько 30% всього арсеналу на складах в Ічні.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак під час екстренного засідання у президента Петра Порошенка, йдеться у повідомленні на сайті президента.

Полторак розповів, о 3:20 ранку 9 жовтня одночасно були підірвані три сховища арсеналу, а вже за 20 хвилин був здійснений підрив ще кількох сховищ.

"За словами Степана Полторака, на момент підриву склади були заповнені на 50% - найбільш дефіцитні та критично важливі для ЗСУ боєприпаси з 6-го військового арсеналу раніше були передислоковані на інші арсенали і бази з захищеним типом зберігання", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією Полторака, станом на 15:00 годину внаслідок детонації пожежею охоплено близько 30% всього арсеналу.

"На даний час здійснюються заходи для локалізації та гасіння пожежі. Для цього вже використовуються 2 спеціальних протипожежних танки. Очікується прибуття на місце вибухів ще 3 танків найближчим часом", - повідомив Полторак.

Під час зустрічі у президента Служба безпеки заявила, що розглядає три версії причин надзвичайної події на складах боєприпасів поблизу населеного пункту Ічня Чернігівської області.

За фактами вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині вранці у вівторок військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини сталася пожежа на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних Сил України.

Пожежа охопила близько 682,6 га арсеналу.

Із зони надзвичайної події евакуювали понад 12 тисяч людей.

В радіусі 30 кілометрів було закрито повітряний простір.

Рух залізничного та автомобільного транспорту також призупинено.

Читайте також: Знову вибухи на військових складах. Тепер Ічня

 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування