Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Командувачі ВМС ЗСУ та ВМС США обговорять агресію РФ у Чорному морі

Четвер, 13 грудня 2018, 23:53

Командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко у США зустрічається із головнокомандуючим ВМС США Джоном Річардсоном та іншими представниками Міноборони США. Темою зустрічей є двостороннє співробітництво у сфері безпеки.

Про це повідомили у прес-службі Пентагону, пише "Голос Америки".

Американські ЗМІ також інформують, що Воронченко перебуває у столиці США Вашингтоні.

Як повідомляють у Пентагоні, темою зустрічей стане втілення нової стратегії ВМС України.

"Уряд США тісно працює із союзниками та партнерами у Європі та світі, щоб підтримати прагнення України до дипломатичного та мирного вирішення агресії Росії, включно із нещодавнім неспровокованим нападом на українські кораблі у Чорному морі",- повідомили у прес-службі Міноборони США.

"Лідери Міноборони США підтвердять підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають і територіальні води, та право українських кораблів користуватись міжнародними морськими шляхами. Як вказано у Кримській декларації уряду США, Сполучені Штати відкидають спробу анексії Криму Росією", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 25 листопада у Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців. Троє з українських моряків зазнали поранень. Усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, було заарештовано. Їм висунули звинувачення у "порушенні кордону".

Заарештованих українців етапували до Москви у СІЗО "Лефортово", трьох поранених утримують у медблоці слідчого ізолятора "Матроська тишина".

За словами уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, статус українських моряків як військовополонених, згідно з Женевською конвенцією, передбачає "особливу" модель звільнення.

Читайте також: Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

За даними ЗМІ, близько десяти держав-членів Євросоюзу підтримують додаткові санкції проти Росії за її агресію в районі Керченської протоки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...