Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна відповіли на вимогу Трампа звільнити українських моряків

П'ятниця, 14 грудня 2018, 11:13

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що позиція США про те, що зустріч президентів Володимира Путіна і Дональда Трампа може відбутися тільки після повернення Україні її кораблів і моряків, не може служити підставою для скасування слідства у справі "про незаконний перетин кордону РФ".

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

За його словами, у Путіна впевнені, що зустріч російського і американського президентів "необхідна як для Москви, так і для Вашингтона".

Він підкреслив, що "російська сторона, як говорив президент Путін, зберігає готовність до проведення двосторонньої зустрічі на вищому рівні, а також інших зустрічей на різних рівнях для початку пререговорів тих нагальних питань, що стосуються і двох країн, і питання стратегічної безпеки всього світу".

Як повідомлялося, зустріч президентів США і Росії повинна була відбутися на полях саміту G20 в Аргентині, який проходив c 30 листопада по 1 грудня, однак в останній момент Трамп її скасував.

Тоді у Вашингтоні заявили, що як тільки інцидент в Керченській протоці буде врегульовано, зустріч зможе відбутися.

Нагадаємо, 25 листопада у Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців. Троє з українських моряків зазнали поранень. Усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, було заарештовано. Їм висунули звинувачення у "порушенні кордону".

Заарештованих українців етапували до Москви у СІЗО "Лефортово", трьох поранених утримують у медблоці слідчого ізолятора "Матроська тишина".

За словами уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, статус українських моряків як військовополонених, згідно з Женевською конвенцією, передбачає "особливу" модель звільнення.

Читайте також: Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

За даними ЗМІ, близько десяти держав-членів Євросоюзу підтримують додаткові санкції проти Росії за її агресію в районі Керченської протоки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування