Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко доручив перевірити держслужбовців, які мають родичів у Криму

Неділя, 16 грудня 2018, 17:40

Президент Петро Порошенко звернувся до голови СБУ щодо перевірки відомостей держслужбовців, зокрема з правоохоронних та слідчих органів,  які мають родичів у Криму.  

Про це президент Петро Порошенко заявив на прес-конференції у Києві 16 грудня.

"У нас є велика кількість держслужбовців, у т.ч. і у правоохоронних органах, які мають родичів в Криму. ... Я звернувся до голови СБУ Василя Грицака, щоб контррозвідка зробила перевірку відомостей держслужбовців, які мають родичів у Криму, маючи в пріорітеті правоохоронні і слідчі органи", - заявив президент.

"Щойно перевірку буде завершено, ... якщо я матиму підстави, якщо це буде від мене залежати - а якщо не від мене, звернутися до будь-кого щодо притягнення до відповідальності чи звільнення - за мною не забариться", - заявив Порошенко. 

Він додав, що не вказує правоохоронним органам, хто має сидіти, а кого має бути звільнено, оскільки це не є функцією президента.

"Я не є вказуючим перстом, хто має сидіти, а хто має бути звільнений. Це не є конституційною функцією президента. більше того, напряму заборонено Конституцією", - заявив президент. 

"Якщо я зараз буду давати вказівки затримувати чи не затримувати чи не затримувати, Новинського (нардепа Вадима Новинського. - ред.) чи ще когось - це стосується багатьох - це буде посиленням їх позиції при майбутньому зверненні до ЄСПЛ. У нас є практика: коли влада втручається, відбувається відповідне посилення правової позиції (цих осіб - ред.)", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, раніше журналісти оприлюднили результати власного розслідування про статки першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Його сім'я нібито володіє трьома будинками загальною вартістю близько $8 млн, а родичі мають російські паспорти. За даними ЗМІ, родичі Семочка постійно "курсують" між Києвом та анексованим Кримом.

НАБУ відкрило справу Семочка за статтею "незаконне збагачення".

Згодом в СБУ повідомили, що розпочали кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

Сам Семочко заявив що не має стосунку до будинків під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.

На початку грудня контррозвідка підтвердила, що дружина та дочка Семочка мають російське громадянство. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: