Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Конкретні дії щодо Семочка будуть вживати після розслідування – СБУ

Вівторок, 18 грудня 2018, 16:04

Конкретні рішення щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочко приймуть після завершенню розслідування.

Про це на брифінгу у вівторок заявила спікер Службі безпеки Олена Гітлянська, пише "Інтерфакс-Україна".

"Зараз проводяться слідчі дії. Поки що робити якісь висновки рано. Ми завершимо розслідування і проінформуємо вас про це більш детально", - сказала Гітлянська, відповідаючи на питання про те, чи будуть припинені повноваження Семочка і чи є підстави для його звільнення.

Раніше журналісти оприлюднили результати власного розслідування про статки першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. 

Його сім'я нібито володіє трьома будинками загальною вартістю близько $8 млн, а родичі мають російські паспорти. За даними ЗМІ, родичі Семочка постійно "курсують" між Києвом та анексованим Кримом.

На початку грудня контррозвідка підтвердила, що дружина та дочка Семочка мають російське громадянство. 

НАБУ відкрило справу Семочка за статтею "незаконне збагачення".

Згодом в СБУ повідомили, що розпочали кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

Сам Семочко заявив що не має стосунку до будинків під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.

Раніше президент Петро Порошенко звернувся до голови СБУ щодо перевірки відомостей держслужбовців, зокрема з правоохоронних та слідчих органів,  які мають родичів у Криму.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування