Полторак назвав провокацією чутки РФ про підготовку хіматаки

Субота, 29 грудня 2018, 11:43

Міністр оборони Степан Полторак підкреслює, що ВСУ не планують наступу на Донбасі найближчим часом і спростовує інформацію РФ про підготовку хімічної атаки.

Про це він заявив в суботу, відповідаючи на питання журналістів, передає LIGA.net.

"Це провокація, не більше", - сказав Полторак, коментуючи інформацію Росії про можливу "хімічну атаку" з боку України.

Полторак також підкреслив, що ЗСУ не планують наступу, "принаймні, найближчим часом".

Міністр звернув увагу на те, що ЗСУ виконують всі домовленості, в тому числі про перемир'я, яке почалося в суботу опівночі. Полторак зазначив, що терористи порушили ці домовленості і вже був один обстріл з їхнього боку.

Полторак також заявив, що третій прохід українських кораблів через Керченську протоку буде тоді, коли в ньому буде необхідність.

"Це право України. І якщо ми від нього відмовимося, це буде означати, що ми відмовляємося від своєї території. Цього не буде. Ми будемо користуватися своїм правом. Коли буде третій прохід? Тоді, коли він буде готовий і коли в ньому буде необхідність", - сказав він.

Нагадаємо:

  • 24 грудня офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова знову заявила, що Україна може реалізувати провокацію із використанням зброї масового ураження.
  • 23 грудня спецпредставник США щодо України Курт Волкер висловив занепокоєння щодо заяв РФ, згідно з якими Україна планує провокації та збирається застосувати хімічну зброю. "Таке дезінформування непокоїть, тому що для Росії потрібен привід для агресії", - сказав він. 
  • 17 грудня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Україна в останній декаді грудня нібито готує провокацію на кордоні з Кримом, і що відповідь на це буде "мало не покажеться".
  • Секретар ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов назвав таку Лаврова "бредом седого мерина".
  • 13 грудня представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Україна нібито готує збройну провокацію на Донбасі для наступу на маріупольському напрямку з виходом до кордону з Росією.
  • 5 грудня Захарова сказала, що Україна нібито перекидає війська до лінії розмежування на Донбасі і готує провокації із застосуванням хімічної зброї.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування