Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Собчак приїхала до Києва

Четвер, 17 січня 2019, 10:38

Російська телеведуча і політик екс-кандидат у президенти РФ Ксенія Собчак приїхала до Києва.

Про це вона повідомила 17 січня в своєму Instagram Stories.

"Ну привіт, Київ!", – написала вона. Інших подробиць телеведуча не надає.

 

Факт приїзду Собчак "Українській правді" підтвердили в Державній прикордонній службі України.

"Відносно цієї громадянки не було якихось доручень інших правоохоронних органів. Підстав для не пропуску її не було. Тож вона перетнула кордон", – зазначив помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

Він також наголосив, що інформації про відвідини Собчак Криму з моменту прийняття українського законодавства про визнання АРК тимчасово-окупованою територією немає.

Щодо мети приїзду Собчак в Україну, Слободян зазначив, що не володіє такою інформацією.

Пізніше в своєму Telegram-каналі Собчак заявила, що приїхала до подруги та поскаржилась, що журналісти обривають їй телефон.

"Тобто уявити собі, що в Київ можна просто любити їздити і мати тут друзів без політичного контексту неможливо, так?) Ад якийсь. А тут до речі гостинні і прекрасні мої друзі. І ніякої політики. Крім того, що за день стало ясно, що абсолютна більшість моїх знайомих переконані в перемозі Порошенка. Тому що "у нього всі бабки")))) ", - написала Собчак.

 

Нагадаємо:

  • У березні 2018 року Собчак просила в Міністерстві закордонних справ України дозволу поїхати в анексований Крим через Україну для агітації на виборах президента Росії.
  • Вона заявила, що направила до посольства України лист з відповідним проханням, у МЗС повідомили, що листа від Собчак не отримували.
  • Собчак заявила, що анексований Крим незаконно не відвідуватиме.
  • У вересні 2018 року Собчак була в списку запрошених на форум "Ялтинська європейська стратегія", однак до Києва не приїхала.
  • За інформацією організаторів YES, Собчак скасувала поїздку через хворобу.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування