Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Собчак скасувала поїздку в Київ

П'ятниця, 14 вересня 2018, 16:48

Екс-кандидатка в президенти Росії, журналістка Ксенія Собчак не приїде до Києва для виступу на форумі "Ялтинська європейська стратегія".

Про це повідомили організатори заходу, пишуть Крим.Реалії.

За інформацією організаторів YES, Собчак скасувала поїздку через хворобу.

Ім’я Собчак є у розкладі виступів Ялтинської конференції 15 вересня.

На сайті заходу її описали як "громадського діяча".

Як повідомлялося, речник Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що в разі приїзду Собчак будуть діяти в рамках закону.

"Якщо вона з’явиться у пункті пропуску, прикордонники будуть приймати рішення в межах наданих повноважень з урахуванням наявної інформації щодо можливого порушення нею законодавства України", - повідомив Слободян.

Серед інших на 15-ту зустріч у Києві також приїдуть Святослав Вакарчук, спецпредставник США по України Курт Волкер, екс-посол США у Росії Майкл Макфол, голова ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко та інші.

Міжнародний Форум YES до окупації Росією Криму проходив у Ялті. Після анексії півострова Ялтинську стратегію проводять у столиці України. Організатором заходу є Фонд Віктора Пінчука.

Раніше повідомлялося, що 28 квітня Собчак мала приїхати до анексованого Росією півострову Криму через Україну для участі в бізнес-тренінгу, але сама Собчак заявила, що до Криму не збирається.

Тоді в ДПСУ повідомили, що якщо Собчак спробує перетнути російсько-український кордон, то прикордонники перевірять інформацію про можливе відвідування Криму через закриті пункти пропуску, порушення законодавства України щодо в’їзду до окупованого півострова.

У березні Собчак також заявляла, що хоче поїхати в анексований Крим через Україну начебто для агітації на виборах Росії. Тоді вона направила до посольства України лист з відповідним проханням, у МЗС повідомили, що листа від Собчак не отримували.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав візит кандидата в президенти Росії Ксенії Собчак в анексований Крим "політичною шизофренією".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування