Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Луценка поскаржилися до ДБР, бо розкрив таємницю слідства Гандзюк

П'ятниця, 25 січня 2019, 08:33
На Луценка поскаржилися до ДБР, бо розкрив таємницю слідства Гандзюк

Адвокат Масі Найєм поскаржився до Державного бюро розслідувань на генерального прокурора Юрія Луценка через нібито розголошення даних досудового слідства у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це 25 січня Найєм написав у Facebook.

Юрист стверджує, що 27 грудня минулого року подав до ДБР заяву про вчинення Луценком кримінального правопорушення, а саме розголошення даних досудового слідства у справі Гандзюк.

Однак слідчий ДБР відмовився вносити відповідні відомості в ЄРДР.

Після цього адвокати звернулися до Печерського суду, щоб зобов’язати слідчих ДБР все таки внести викладені відомості про генпрокурора в ЄРДР.

Найєм зазначає, що суд порушує норми КПК, оскільки суддя Батрин Олеся призначила розгляд скарги на 28.02, що порушує передбачений законом строк у 72 години.

"Є підозра, що до блокування реєстрації заяви про кримінальне правопорушення про розголошення даних досудового розслідування генпрокурором Луценком причетна перша заступниця голови ДБР Оксана Варченко", - написав він.

У зв’язку з цим адвокат вирішив подати до ВРП скаргу на суддю, щоб притягнути її  до дисциплінарної відповідальності за невжиття заходів щодо розгляду скарги протягом встановленого законом строку.

Зокрема, 3 грудня Луценко в інтерв’ю ICTV анонсував "ряд підозр, які остаточно покажуть коло осіб, причетних до замовлення".

"Мотив – це активність Гандзюк проти однієї з крупних корупційних схем місцевої влади. І всі, хто замовив це вбивство, хто його організував – нами встановлені", - сказав генпрокурор.

Також Луценко розповів про мотив, який об’єднав помічника нардепа Павловського та кримінального авторитета Левіна.

На думку адвоката, така інформація дала можливість причетним до злочину втекти з країни.

Читайте також: Нові прізвища у справі Гандзюк, та хто насправді відкрив таємницю слідства

Нагадаємо:

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування